Klasszikus csirkeleves

A csirkeleves egy nagyszerű klasszikus leveske, amely ahogy mondják, felmelegíti a testet és a lelket is. Imádják a felnőttek és a gyerekek is. Főleg ősszel és télen kiváló, amikor megfázás és influenza gyötri a családot. Az elkészítéséhez különféle gyökérzöldségeket és természetesen egy igazán jó tanyasi csirkét használunk. A csirkét egészben tesszük a levesbe, de ha úgy gondoljuk, hogy túl sok hús lenne benne, akkor levághatjuk a mellehúsát és azt más ételhez használhatjuk fel.
recept,recept fotó,csirke,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 2 ?? | darab kcal | |
csirke | 1 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
petrezselyem | 2 ?? | darab kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
répa | 4 ?? | darab kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zeller | ½ ?? | darab kcal |
Recept
1.
répa 4 darab • petrezselyem 2 darab • zeller ½ darab • burgonya 2 darab • hagyma 1 darab • fokhagyma 4 gerezd • petrezselyem zöldje • csirke 1 darab • víz • só • fekete bors, őrölt
A zöldséget megpucoljuk, a csirkét megmossuk és belerakjuk a lábasba. Hozzáadjuk a vizet, annyit, hogy ellepje a hozzávalókat. Hozzáadjuk a sót, őrölt fekete borsot, egy kis őrölt pirospaprikát és egy kis kurkumát. A lábast lefedjük és lassan felforraljuk.

2.
A levest lassú tűzön legalább 1 órán át főzzük.

3.
A húslevest leszűrjük egy másik lábasba.

4.
A zöldséget kiszedjük és a csirkéről leszedjük a húst. Így tesszük külön-külön a levest és a megfőtt alapanyagokat. Sohasem hagyjuk a felvágott zöldséget és a húst együtt a húslevessel, mivel úgy gyorsan megsavanyodhat, még akkor is, ha a hűtőben tároljuk.

5.
Egy adag csirkeleveshez mindig megfelelő mennyiségű zöldséget és húst szedünk a tányérba, majd leöntjük a forró húslevessel. Ízlés szerint hozzáadhatunk főtt tésztát is. A tésztát általában akkor adjuk hozzá, amennyiben a csirkelevest burgonya nélkül készítjük.

Jó étvágyat!