RECEPTEK

Klasszikus csirkeleves

Klasszikus csirkeleves

A csirkeleves egy nagyszerű klasszikus leveske, amely ahogy mondják, felmelegíti a testet és a lelket is. Imádják a felnőttek és a gyerekek is. Főleg ősszel és télen kiváló, amikor megfázás és influenza gyötri a családot. Az elkészítéséhez különféle gyökérzöldségeket és természetesen egy igazán jó tanyasi csirkét használunk. A csirkét egészben tesszük a levesbe, de ha úgy gondoljuk, hogy túl sok hús lenne benne, akkor levághatjuk a mellehúsát és azt más ételhez használhatjuk fel.

recept,recept fotó,csirke,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya2darab
csirke1darab
fekete bors, őrölt-
fokhagyma4gerezd
hagyma1darab
petrezselyem2darab
petrezselyem zöldje-
répa4darab
-
víz-
zeller½darab

 

Recept

1. 

répa 4 darab  petrezselyem 2 darab  zeller ½ darab  burgonya 2 darab  hagyma 1 darab  fokhagyma 4 gerezd  petrezselyem zöldje  csirke 1 darab  víz    fekete bors, őrölt

A zöldséget megpucoljuk, a csirkét megmossuk és belerakjuk a lábasba. Hozzáadjuk a vizet, annyit, hogy ellepje a hozzávalókat. Hozzáadjuk a sót, őrölt fekete borsot, egy kis őrölt pirospaprikát és egy kis kurkumát. A lábast lefedjük és lassan felforraljuk.

2. 

A levest lassú tűzön legalább 1 órán át főzzük.

3. 

A húslevest leszűrjük egy másik lábasba.

4. 

A zöldséget kiszedjük és a csirkéről leszedjük a húst. Így tesszük külön-külön a levest és a megfőtt alapanyagokat. Sohasem hagyjuk a felvágott zöldséget és a húst együtt a húslevessel, mivel úgy gyorsan megsavanyodhat, még akkor is, ha a hűtőben tároljuk.

5. 

Egy adag csirkeleveshez mindig megfelelő mennyiségű zöldséget és húst szedünk a tányérba, majd leöntjük a forró húslevessel. Ízlés szerint hozzáadhatunk főtt tésztát is. A tésztát általában akkor adjuk hozzá, amennyiben a csirkelevest burgonya nélkül készítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés