szakacsreceptek.hu

Sült csirke rizzsel

    

Klasszikus sült csirke rizzsel. Tálalásnál a rizst leönthetjük a zsiradékkal, amelyben a csirkét megsütöttük. Kompóttal tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
csirke1darab
olivaolaj3evőkanál
piros paprika, őrölt-
rizsa300gramm
-
½teáskanál
vaj-
víz700milliliter

1. Csirke

csirke 1 darab  piros paprika, őrölt 

A csirkét jól megmossuk, besózzuk, és mindkét oldalát bedörzsöljük őrölt piros paprikával.

Csirke

2. 

víz 100 milliliter  vaj

Tepsire helyezzük, és aláöntjük vízzel. A sütőtepsit bezárjuk, és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a csirkét megfordítjuk, és további 30 percig sütjük. Ezután a tepsi fedelét levesszük és további 10 percig sütjük magasabb hőfokon, majd újra a csirkét megfordítjuk és további 10 percig sütjük.

3. 

Amikor a csirke kihűl, a puha és szaftos csirkét szétvágjuk, illetve szárnyas ollóval igényeinknek megfelelő porciókra vágjuk.

4. Rizs

olivaolaj 3 evőkanál  rizsa 300 gramm

A rizst egy szűrőben átmossuk bő vízzel, majd lecsepegtetjük, és egy lábasba beleszórjuk, melyben már felmelegítettük az olajat.

Rizs

5. 

 ½ teáskanál  víz 600 milliliter

A rizst 8 -10 percig üvegesre pirítjuk, megsózzuk, majd forró vízzel felöntjük, úgy hogy a víz kb. 1cm-re érjen a rizs felé.

6. 

Ezután a lábast befedjük, és a rizst puhára főzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés