Sült csirke rizzsel
Klasszikus sült csirke rizzsel. Tálalásnál a rizst leönthetjük a zsiradékkal, amelyben a csirkét megsütöttük. Kompóttal tálaljuk.
recept,recept fotó,csirke,rizsa,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | 1 | darab | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | - | ||
rizsa | 300 | gramm | |
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
vaj | - | ||
víz | 700 | milliliter |
Recept
1. Csirke
csirke 1 darab • piros paprika, őrölt • só
A csirkét jól megmossuk, besózzuk, és mindkét oldalát bedörzsöljük őrölt piros paprikával.
2.
Tepsire helyezzük, és aláöntjük vízzel. A sütőtepsit bezárjuk, és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a csirkét megfordítjuk, és további 30 percig sütjük. Ezután a tepsi fedelét levesszük és további 10 percig sütjük magasabb hőfokon, majd újra a csirkét megfordítjuk és további 10 percig sütjük.
3.
Amikor a csirke kihűl, a puha és szaftos csirkét szétvágjuk, illetve szárnyas ollóval igényeinknek megfelelő porciókra vágjuk.
4. Rizs
olivaolaj 3 evőkanál • rizsa 300 gramm
A rizst egy szűrőben átmossuk bő vízzel, majd lecsepegtetjük, és egy lábasba beleszórjuk, melyben már felmelegítettük az olajat.
5.
só ½ teáskanál • víz 600 milliliter
A rizst 8 -10 percig üvegesre pirítjuk, megsózzuk, majd forró vízzel felöntjük, úgy hogy a víz kb. 1cm-re érjen a rizs felé.
6.
Ezután a lábast befedjük, és a rizst puhára főzzük.
Jó étvágyat!