Kurkumás csirke
![Kurkumás csirke](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002084/img_hu_4x3/kurkumas-csirke_00180.jpg)
Finom, ízletes, aranybarnára sült csirke. Egyszerűen elkészítve.
recept,recept fotó,csirke,kurkuma fűszerkeverék,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | 1 | darab | |
kurkuma fűszerkeverék | 2 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
vaj | 80 | gramm | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
csirke 1 darab • só 2 teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 2 teáskanál • víz 100 milliliter • vaj 80 gramm
A csirkét alaposan megmossuk, megsózzuk és mindkét oldaláról kurkumával megkenjük. Beletesszük a sütőedénybe, felöntjük egy kevés vízzel, és a csirkére vaj szeleteket rakunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002084/small/IMG_8527.jpg)
2.
A sütő edényt lezárjuk és a sütőben 220 °C sütjük 35 percig, ezután a csirkét megfordítjuk, és újra lezárva további 35 percig sütjük. Ezután kitakarjuk - levessük a tetejét és a legnagyobb hőfokon 10 percig sütjük, megfordítjuk és még további 10 percig sütjük a másik oldaláról is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002084/small/IMG_8529.jpg)
3.
Rizzsel tálaljuk, amit a csirke levével leöntünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002084/small/IMG_8538.jpg)
Jó étvágyat!