Hagymás, cukkinis csirke combok
Könnyű és diétás ebéd.
recept,recept fotó,csirkecomb, negyed,cukkini,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkecomb, negyed | 700 | gramm | |
cukkini | 700 | gramm | |
grill fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
hagyma | 300 | gramm | |
olivaolaj | 25 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | - | ||
só | - | ||
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
csirkecomb, negyed 700 gramm • só • piros paprika, őrölt • olivaolaj 25 milliliter • víz 100 milliliter
A csirke combokat megmossuk, megsózzuk, megszórjuk őrölt piros paprikával és sütőbe tesszük, felöntjük olajjal és vízzel.
2.
hagyma 300 gramm
A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk fel. A húsra rá rakjuk a hagyma karikákat. Előmelegített sütőben 200 °C 40 percig lefedve sütjük.
3.
cukkini 700 gramm • grill fűszerkeverék 1 teáskanál
A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk és karikákra szeleteljük fel. A csirke combokat kivesszük a sütőből, és rá rakjuk a felvágott cukkinit. Megszórjuk grill fűszerrel, újra lefedjük és vissza helyezzük a sütőbe és további 10 percig még sütni hagyjuk.
4.
Ezután levesszük a fedőt, az alsó combokat a tetejére helyezzük és már nem lefedve további 10 percig sütjük a sütőben.
5.
Köretnek ajánljuk a burgonyapürét.
Jó étvágyat!