szakacsreceptek.hu

Grillezett pikáns csirkecombok

     

Kitűnő grillezett csemege főleg a kerti partikon. Friss, zöldségsalátával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
brandy50milliliter
csirkecomb, negyed8darab
fokhagyma5gerezd
grill fűszerkeverék2teáskanál
ketchup - csípős5evőkanál
méz 1evőkanál
olivaolaj100milliliter
pepperóni konzerv2darab
piros paprika, őrölt2teáskanál
1teáskanál

1. A csirkecombok elkészítése

csirkecomb, negyed 8 darab

A csirkecombokat (csirkecomb negyedeket) kicsontozzuk. Miután eltávolítottuk a csontokat, a bőrt is eltávolítjuk és az izomzat vastagabb, erősebb részeit enyhén bevagdossuk úgy ,hogy a hűs felületét a minél nagyobb mértékben megnöveljük.

A csirkecombok elkészítése

2. Pác

olivaolaj 100 milliliter  pepperóni konzerv 2 darab  grill fűszerkeverék 2 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  ketchup - csípős 5 evőkanál  méz  1 evőkanál  fokhagyma 5 gerezd  brandy 50 milliliter

A serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott pfepperóni paprikát összekeverjük és levesszük a tűzhelyről. Hozzáadjuk a fűszereket és az őrölt paprikát is. Majd pikáns paradicsom ketchupot , mézet és préselt fokhagymát. Hozzáöntünk egy kis brandyt (konyakot). Jól összekeverjük és a húst szeletenként jól belemártogatjuk a pácba.. A húsokat elhelyezzük egy edénybe amelyet lezárunk a maradék páclét pedig ráöntjük a hús tetejére. Az edényt lezárjuk 12 órára és betesszük a hűtőbe pihentetni.

Pác

3. Grillezünk

 1 teáskanál

A húst a grillezés ellőtt 30 perccel kivesszük a hűtőből, megsózzuk . Lassan grillezzük minden oldaláról, kb 20 percig.

Grillezünk

4. 

A grillezés ideje alatt megkenhetjük a húst a maradék páclével vagy olajjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés