Mézes - gyömbéres csirke combok

Finom csirke combok sült káposztával és knédlivel.
recept,recept fotó,csirkecomb, negyed,őrölt gyömbér,gyömbérgyökér,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkecomb, negyed | 4 ?? | darab kcal | |
fehér bors, őrölt | 1 ?? | teáskanál kcal | |
gyömbérgyökér | 20 6 | gramm kcal | |
méz | 1.5 74 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 150 332 | milliliter kcal | |
őrölt gyömbér | 1 5 | teáskanál kcal |
Recept
1.
csirkecomb, negyed 4 darab • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • őrölt gyömbér 1 teáskanál • fehér bors, őrölt 1 teáskanál • méz 1.5 evőkanál • gyömbérgyökér 20 gramm • víz 150 milliliter
A combokat megmossuk és mindkét oldalukról megsózzuk. Ezután szintén mindkét oldalukról megszórjuk őrölt pirospaprikával, gyömbérrel és borssal. Egy sütőtálba helyezzük és leöntjük mézzel. A combok tetejére friss szeletelt gyömbért rakunk. Felöntjük vízzel. Lefedve sütjük közepes hőfokon kb egy órán keresztül amióta a víz az edénybe nem kezd forrni. Ezután a puha húst kitakarjuk és egy ideig hagyjuk még besütni.

Jó étvágyat!