Mézes - gyömbéres csirke combok
Finom csirke combok sült káposztával és knédlivel.
recept,recept fotó,csirkecomb, negyed,őrölt gyömbér,gyömbérgyökér,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkecomb, negyed | 4 | darab | |
fehér bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
gyömbérgyökér | 20 | gramm | |
méz | 1.5 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 150 | milliliter | |
őrölt gyömbér | 1 | teáskanál |
Recept
1.
csirkecomb, negyed 4 darab • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • őrölt gyömbér 1 teáskanál • fehér bors, őrölt 1 teáskanál • méz 1.5 evőkanál • gyömbérgyökér 20 gramm • víz 150 milliliter
A combokat megmossuk és mindkét oldalukról megsózzuk. Ezután szintén mindkét oldalukról megszórjuk őrölt pirospaprikával, gyömbérrel és borssal. Egy sütőtálba helyezzük és leöntjük mézzel. A combok tetejére friss szeletelt gyömbért rakunk. Felöntjük vízzel. Lefedve sütjük közepes hőfokon kb egy órán keresztül amióta a víz az edénybe nem kezd forrni. Ezután a puha húst kitakarjuk és egy ideig hagyjuk még besütni.
Jó étvágyat!