Tejfölös pogácsa

Ropogós tejfölös pogácsa, reszelt sajttal a tetején, amely minden ünnepségre kiváló választás. Egyszerű az elkészítése, mivel nem kelt tésztából készül.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,tejföl (14-18%),Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 3 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
kemény sajt | 0 ?? | kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 150 240 | gramm kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • vaj 250 gramm • tojássárgája 1 darab • tejföl (14-18%) 150 gramm • ecet 1 teáskanál • só 2 teáskanál
Az alapanyagokból lágy tésztát készítünk, majd egy órára hűvös helyen állni hagyjuk.

2.
Lisztel meghintett gyúródeszkán kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy pogácsa formával, vagy egy kis pohár segítségével pogácsákat vágunk ki.

3.
Zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal majd előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük.

Jó étvágyat!