szakacsreceptek.hu

Tepertős csigák

Tepertős csigák

    

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt250gramm
friss élesztő25gramm
kristálycukor1teáskanál
napraforgó olaj50milliliter
rétesliszt250gramm
1evőkanál
½teáskanál
tejföl (14-18%)200gramm
tepertő500gramm
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%120milliliter

1. A tészta elkészítése

finomliszt 250 gramm  rétesliszt 250 gramm  tyúk tojás 1 darab   1 evőkanál  tejföl (14-18%) 150 gramm  napraforgó olaj 50 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 120 milliliter  friss élesztő 25 gramm  kristálycukor 1 teáskanál

Kovász: A tej egy részét belemorzsoljuk az élesztőt és cukrot adunk hozzá. Kovász készítünk belőle.
Tészta: A kétfajta lisztet, tojást, sót, tejfölt a maradék tejet és a kovászt jól kidolgozzuk és lágy sima tészta készítünk.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát meghintjük lisztel és letakarjuk egy konyhai törlővel és meleg helyen kelesztjük 30 percig, amíg a tészta kel addig elkészítjük a tepertős tölteléket.

3. Tepertős töltelék

tepertő 500 gramm  tejföl (14-18%) 50 gramm  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál   ½ teáskanál

A tepertőt megőröljük a húsdarálón (használhatunk őrölt tepertőt is, mint félkész terméket), hozzáadjuk a tejfölt, fűszereket és a sót.

Tepertős töltelék

4. 

A jól megkelt tésztát két felé válasszuk

5. 

A lisztel meghintet gyúró lapon kinyújtjuk a tésztát és ra kenjük a tepertős tölteléket.

6. 

Majd a töltelékkel megkent tésztát betekerjük.

7. 

A tekercset felszeleteljük kis háromszög formákra. Majd elhelyezzük őket a sütő lapra és megkenjük tojással. 180°C sütjük kb 15 percig.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés