Tepertős csigák
recept,recept fotó,tejföl (14-18%),tejföl (14-18%),tepertő,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
friss élesztő | 25 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
só | 1 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
tepertő | 500 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 120 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 250 gramm • rétesliszt 250 gramm • tyúk tojás 1 darab • só 1 evőkanál • tejföl (14-18%) 150 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 120 milliliter • friss élesztő 25 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
Kovász: A tej egy részét belemorzsoljuk az élesztőt és cukrot adunk hozzá. Kovász készítünk belőle.
Tészta: A kétfajta lisztet, tojást, sót, tejfölt a maradék tejet és a kovászt jól kidolgozzuk és lágy sima tészta készítünk.
2.
A tésztát meghintjük lisztel és letakarjuk egy konyhai törlővel és meleg helyen kelesztjük 30 percig, amíg a tészta kel addig elkészítjük a tepertős tölteléket.
3. Tepertős töltelék
tepertő 500 gramm • tejföl (14-18%) 50 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ½ teáskanál
A tepertőt megőröljük a húsdarálón (használhatunk őrölt tepertőt is, mint félkész terméket), hozzáadjuk a tejfölt, fűszereket és a sót.
4.
A jól megkelt tésztát két felé válasszuk
5.
A lisztel meghintet gyúró lapon kinyújtjuk a tésztát és ra kenjük a tepertős tölteléket.
6.
Majd a töltelékkel megkent tésztát betekerjük.
7.
A tekercset felszeleteljük kis háromszög formákra. Majd elhelyezzük őket a sütő lapra és megkenjük tojással. 180°C sütjük kb 15 percig.
Jó étvágyat!