Krumpli pogácsa

Recept egy finom omlós krumplipogácsára. Sütés után puhák és illatosak.
recept,recept fotó,burgonya,Falatkák,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 200 184 | gramm kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
friss élesztő | 30 31 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 0.1 899 | liter kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
szezámmag | 0 ?? | kcal | |
só | 3 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
tyúk tojás | 0 ?? | kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 169 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter • friss élesztő 30 gramm • tyúk tojás 1 darab • finomliszt 300 gramm • rétesliszt 200 gramm • só 3 teáskanál • napraforgó olaj 0.1 liter
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A felfuttatás után összekeverjük a megadott hozzávalókkal, majd kelt tésztát dagasztunk. Megszórjuk lisztel, és hagyjuk kelni.

2.
Körülbelül 20 perc után a tésztát meglisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk.

3.
burgonya 200 gramm • vaj 120 gramm
A tésztára ráreszeljük a meghámozott héjában főtt burgonyát és növényi zsiradékot rakunk rá.

4.
A tésztát elkezdjük hajtogatni mint a borítékot. A felső szélét behajtjuk a tészta közepére, ugyanúgy az alsót is, úgy hogy a szélek ne érintkezzenek. Majd újból áthajtjuk.

5.
Az egyik szélét áthajtjuk a másikon, megszórjuk lisztel, majd letakarjuk egy törlőkendővel, és 5 percig állni hagyjuk, hogy a tészta még tovább kelhessen.

6.
A tésztát kinyújtjuk, majd az egész hajtogatási folyamatot megismételjük. Újból hagyjuk kelni.
7.
Végül a tésztát kinyújtjuk kb. 1cm vastagra. Egyforma méretű pogácsákat szaggatunk belőle, és a pogácsák tetejét késsel bevagdaljuk.

8.
Ráhelyezzük a kizsírozott tepsire, megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal, vagy köménnyel.

9.
Aranyszínűre sütjük 200°C hőmérsékleten 10 - 15 perc alatt.

Jó étvágyat!