Juhtúrós karikák

Sós vendégváró falatok
recept,recept fotó,juhtúró,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 100 92 | gramm kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
juhtúró | 200 550 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
köménymag, őrölt | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 75 675 | milliliter kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 250 890 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
só | 1.25 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 100 160 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal | |
újhagyma | 2 ?? | darab kcal |
Recept
1. Juhtúrós töltelék
burgonya 100 gramm
A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

2.
A hideg krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük.


4.
juhtúró 200 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 1 teáskanál • tejföl (14-18%) 100 gramm
A juhtúrót összekeverjük a krumplival, zöldhagymával, tojással, sóval és tejföllel.

5. Tészta
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • friss élesztő 20 gramm • kristálycukor ½ teáskanál • finomliszt 250 gramm • rétesliszt 250 gramm • tyúk tojás 1 darab • napraforgó olaj 75 milliliter • só ¼ teáskanál
Langyos tejben élesztőt keverünk szét, egy pici cukrot adunk hozzá, és kovászolódni hagyjuk. Mindkét lisztet egy tálba öntjük, hozzáadunk tojást, olajat, sót, és hozzáöntjük a kovászt. A tésztát jól kidolgozzuk, és betakarva kelesztjük.

6.
A megkelt tésztát több részre vágjuk, és liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, majd kis karikákat vágunk belőle.

7.
A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Minden karikát megkenünk olvasztott vajjal.

8.
só • piros paprika, őrölt • köménymag, őrölt
A karikák közepére egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk el, és szétkenjük. Sóval és paprikával megszórjuk. Ízlés szerint köménnyel is ízesíthetjük.

9.
Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percig sütjük. A karikák sütés után ropogósak. Lezárt edényben megpuhulnak.

Jó étvágyat!