Juhtúrós karikák
Sós vendégváró falatok
recept,recept fotó,juhtúró,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 100 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
juhtúró | 200 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
köménymag, őrölt | - | ||
napraforgó olaj | 75 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | - | ||
rétesliszt | 250 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
só | 1.25 | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter | |
újhagyma | 2 | darab |
Recept
1. Juhtúrós töltelék
burgonya 100 gramm
A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
2.
A hideg krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük.
4.
juhtúró 200 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 1 teáskanál • tejföl (14-18%) 100 gramm
A juhtúrót összekeverjük a krumplival, zöldhagymával, tojással, sóval és tejföllel.
5. Tészta
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • friss élesztő 20 gramm • kristálycukor ½ teáskanál • finomliszt 250 gramm • rétesliszt 250 gramm • tyúk tojás 1 darab • napraforgó olaj 75 milliliter • só ¼ teáskanál
Langyos tejben élesztőt keverünk szét, egy pici cukrot adunk hozzá, és kovászolódni hagyjuk. Mindkét lisztet egy tálba öntjük, hozzáadunk tojást, olajat, sót, és hozzáöntjük a kovászt. A tésztát jól kidolgozzuk, és betakarva kelesztjük.
6.
A megkelt tésztát több részre vágjuk, és liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, majd kis karikákat vágunk belőle.
7.
A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Minden karikát megkenünk olvasztott vajjal.
8.
só • piros paprika, őrölt • köménymag, őrölt
A karikák közepére egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk el, és szétkenjük. Sóval és paprikával megszórjuk. Ízlés szerint köménnyel is ízesíthetjük.
9.
Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percig sütjük. A karikák sütés után ropogósak. Lezárt edényben megpuhulnak.
Jó étvágyat!