Juhtúrós pogácsa
Ropogós sós pogácsa juhtúrós tésztából
recept,recept fotó,juhtúró,Falatkák,Előételek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 42 | gramm | |
juhtúró | 250 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | milliliter | |
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • friss élesztő 42 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
2.
rétesliszt 500 gramm • vaj 250 gramm • juhtúró 250 gramm • tojássárgája 2 darab • tejföl (14-18%) 200 milliliter • só 1 teáskanál
Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a puha vajat, juhtúrót, tojássárgákat, tejfölt és a sót.
3.
Hozzáadjuk a kovászt.
4.
Kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen állni hagyjuk.
5.
Ezután a tésztát kinyújtjuk egy lisztel meghintett gyúró lapon és egy pohár segítségével karikákat szaggatunk ki. A tészta még ragad.
6.
tyúk tojás 1 darab
A karikákat még 15 percig kelni hagyjuk, utána felvert tojással megkenjük és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. 15 percig sütjük 180°C
Jó étvágyat!