RECEPTEK

Juhtúrós pogácsa

Juhtúrós pogácsa

Ropogós sós pogácsa juhtúrós tésztából

recept,recept fotó,juhtúró,Falatkák,Előételek

Falatkák

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Falatkák  Előételek  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

friss élesztő42gramm
juhtúró250gramm
kristálycukor1teáskanál
rétesliszt500gramm
1teáskanál
tejföl (14-18%)200milliliter
tojássárgája2darab
tyúk tojás1darab
vaj250gramm
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

rétesliszt 500 gramm  vaj 250 gramm  juhtúró 250 gramm  tojássárgája 2 darab  tejföl (14-18%) 200 milliliter   1 teáskanál

Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a puha vajat, juhtúrót, tojássárgákat, tejfölt és a sót.

3. 

Hozzáadjuk a kovászt.

4. 

Kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen állni hagyjuk.

5. 

Ezután a tésztát kinyújtjuk egy lisztel meghintett gyúró lapon és egy pohár segítségével karikákat szaggatunk ki. A tészta még ragad.

6. 

tyúk tojás 1 darab

A karikákat még 15 percig kelni hagyjuk, utána felvert tojással megkenjük és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. 15 percig sütjük 180°C

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés