Juhtúrós pogácsa

Ropogós sós pogácsa juhtúrós tésztából
recept,recept fotó,juhtúró,Falatkák,Előételek
Falatkák
Főzőcske
Adag
25
Adag tömege
58 g
Adag energiatartalma
198 kcal
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 42 43 | gramm kcal | |
juhtúró | 250 688 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
rétesliszt | 500 1780 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 200 320 | milliliter kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 48 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • friss élesztő 42 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2.
rétesliszt 500 gramm • vaj 250 gramm • juhtúró 250 gramm • tojássárgája 2 darab • tejföl (14-18%) 200 milliliter • só 1 teáskanál
Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a puha vajat, juhtúrót, tojássárgákat, tejfölt és a sót.

3.
Hozzáadjuk a kovászt.

4.
Kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen állni hagyjuk.

5.
Ezután a tésztát kinyújtjuk egy lisztel meghintett gyúró lapon és egy pohár segítségével karikákat szaggatunk ki. A tészta még ragad.

6.
tyúk tojás 1 darab
A karikákat még 15 percig kelni hagyjuk, utána felvert tojással megkenjük és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. 15 percig sütjük 180°C

Jó étvágyat!