Juhtúrós palacsinta
Finom kelt palacsinta, sós töltelékkel.
recept,recept fotó,juhtúró,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
friss élesztő | 10 | gramm | |
főzőtejszín | 100 | milliliter | |
juhtúró | 250 | gramm | |
kapor | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
1. Palacsinta
finomliszt 250 gramm • só • friss élesztő 10 gramm • víz 100 milliliter • zsírszegény tej 1,5%
A lisztet, sót és a langyos vízben felolvasztott élesztőt annyi tejjel keverjük össze hogy a tészta félig folyékony legyen. Legalább fél órán keresztül hagyjuk állni, és ezután száraz palacsintasütőn, süssük ki a palacsintákat.
2. Juhtúrós töltelék
A juhtúrót összekeverjük a megmosott és apróra vágott friss kaporral.
3.
Megtöltjük a palacsintákat, és háromszögbe hajtjuk. Tálalhatjuk,
4.
főzőtejszín 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab
vagy belerakjuk egy sütőtálba, leöntjük tejföllel amiben tojást kevertünk el és a sütőbe rakjuk besütni.
Jó étvágyat!