RECEPTEK

Juhtúrós palacsinta

Juhtúrós palacsinta

Finom kelt palacsinta, sós töltelékkel.

recept,recept fotó,juhtúró,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt250gramm
friss élesztő10gramm
főzőtejszín100milliliter
juhtúró250gramm
kapor-
-
tyúk tojás2darab
víz100milliliter
zsírszegény tej 1,5%-

 

Recept

1. Palacsinta

finomliszt 250 gramm    friss élesztő 10 gramm  víz 100 milliliter  zsírszegény tej 1,5%

A lisztet, sót és a langyos vízben felolvasztott élesztőt annyi tejjel keverjük össze hogy a tészta félig folyékony legyen. Legalább fél órán keresztül hagyjuk állni, és ezután száraz palacsintasütőn, süssük ki a palacsintákat.

2. Juhtúrós töltelék

juhtúró 250 gramm  kapor

A juhtúrót összekeverjük a megmosott és apróra vágott friss kaporral.

3. 

Megtöltjük a palacsintákat, és háromszögbe hajtjuk. Tálalhatjuk,

4. 

főzőtejszín 100 milliliter  tyúk tojás 2 darab

vagy belerakjuk egy sütőtálba, leöntjük tejföllel amiben tojást kevertünk el és a sütőbe rakjuk besütni.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit