Juhtúrós palacsinta
![Juhtúrós palacsinta](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000093/img_hu_4x3/juhturos-palacsinta_00180.jpg)
Finom kelt palacsinta, sós töltelékkel.
recept,recept fotó,juhtúró,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
friss élesztő | 10 | gramm | |
főzőtejszín | 100 | milliliter | |
juhtúró | 250 | gramm | |
kapor | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
1. Palacsinta
finomliszt 250 gramm • só • friss élesztő 10 gramm • víz 100 milliliter • zsírszegény tej 1,5%
A lisztet, sót és a langyos vízben felolvasztott élesztőt annyi tejjel keverjük össze hogy a tészta félig folyékony legyen. Legalább fél órán keresztül hagyjuk állni, és ezután száraz palacsintasütőn, süssük ki a palacsintákat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000093/small/palacinkove-cesto.jpg)
2. Juhtúrós töltelék
A juhtúrót összekeverjük a megmosott és apróra vágott friss kaporral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000093/large/palacinky-v-pekaci.jpg)
3.
Megtöltjük a palacsintákat, és háromszögbe hajtjuk. Tálalhatjuk,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000093/small/natreta-palacinka.jpg)
4.
főzőtejszín 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab
vagy belerakjuk egy sütőtálba, leöntjük tejföllel amiben tojást kevertünk el és a sütőbe rakjuk besütni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000093/small/palacinky-v-pekaci.jpg)
Jó étvágyat!