RECEPTEK

Juhtúrós (brindzás) kalács

Juhtúrós (brindzás) kalács

Szlovák brindzás kalács leveles tésztából, brindzás-tejfölös töltelékkel.

recept,recept fotó,tejföl (14-18%),árvai szalonna,leveles tészta,juhtúró,Sós sütemények

Sós sütemények

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sós sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, egész½teáskanál
juhtúró180gramm
köménymag, őrölt1csipet
leveles tészta400gramm
metélőhagyma1marék
tejföl (14-18%)200milliliter
tyúk tojás3darab
árvai szalonna180gramm
ételízesítő½teáskanál

 

Recept

1. 

tyúk tojás 3 darab  tejföl (14-18%) 200 milliliter  fekete bors, egész ½ teáskanál  ételízesítő ½ teáskanál  köménymag, őrölt 1 csipet  juhtúró 180 gramm

Egy tálban alaposan elkeverjük a tojást, brindzát, tejfölt, borsot, fűszersót és a köményt.

2. 

leveles tészta 400 gramm

A leveles tésztát a sütőforma méretére nyújtjuk, majd belerakjuk a formába.

3. 

Tipp: a felesleges tészta levágásához használhatjuk a nyújtófát.

4. 

Az előkészített brindzás masszát ráöntjük a tésztára.

5. 

árvai szalonna 180 gramm

A brindzás masszára egyenletesen rászórjuk az apróra vágott árvai szalonnát.

6. 

metélőhagyma 1 marék

Megszórjuk még apróra vágott metélőhagymával vagy más fűszernövénnyel.

7. 

200°C-on kb 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit