szakacsreceptek.hu

Juhtúrós (brindzás) kalács

    

Szlovák brindzás kalács leveles tésztából, brindzás-tejfölös töltelékkel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
fekete bors, egész½teáskanál
juhtúró180gramm
köménymag, őrölt1csipet
leveles tészta400gramm
metélőhagyma1marék
oravai szalonna180gramm
tejföl (14-18%)0.2liter
tyúk tojás3darab
ételízesítő½teáskanál

1. 

tyúk tojás 3 darab  tejföl (14-18%) 0.2 liter  fekete bors, egész ½ teáskanál  ételízesítő ½ teáskanál  köménymag, őrölt 1 csipet  juhtúró 180 gramm

Egy tálban alaposan elkeverjük a tojást, brindzát, tejfölt, borsot, fűszersót és a köményt.

2. 

leveles tészta 400 gramm

A leveles tésztát a sütőforma méretére nyújtjuk, majd belerakjuk a formába.

3. 

Tipp: a felesleges tészta levágásához használhatjuk a nyújtófát.

4. 

Az előkészített brindzás masszát ráöntjük a tésztára.

5. 

oravai szalonna 180 gramm

A brindzás masszára egyenletesen rászórjuk az apróra vágott árvai szalonnát.

6. 

metélőhagyma 1 marék

Megszórjuk még apróra vágott metélőhagymával vagy más fűszernövénnyel.

7. 

200°C-on kb 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés