Juhtúrós (brindzás) kalács
Szlovák brindzás kalács leveles tésztából, brindzás-tejfölös töltelékkel.
recept,recept fotó,tejföl (14-18%),árvai szalonna,leveles tészta,juhtúró,Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, egész | ½ | teáskanál | |
juhtúró | 180 | gramm | |
köménymag, őrölt | 1 | csipet | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
metélőhagyma | 1 | marék | |
tejföl (14-18%) | 200 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
árvai szalonna | 180 | gramm | |
ételízesítő | ½ | teáskanál |
Recept
1.
tyúk tojás 3 darab • tejföl (14-18%) 200 milliliter • fekete bors, egész ½ teáskanál • ételízesítő ½ teáskanál • köménymag, őrölt 1 csipet • juhtúró 180 gramm
Egy tálban alaposan elkeverjük a tojást, brindzát, tejfölt, borsot, fűszersót és a köményt.
2.
leveles tészta 400 gramm
A leveles tésztát a sütőforma méretére nyújtjuk, majd belerakjuk a formába.
3.
Tipp: a felesleges tészta levágásához használhatjuk a nyújtófát.
4.
Az előkészített brindzás masszát ráöntjük a tésztára.
5.
árvai szalonna 180 gramm
A brindzás masszára egyenletesen rászórjuk az apróra vágott árvai szalonnát.
7.
200°C-on kb 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!