Juhtúrós (brindzás) kalács

Szlovák brindzás kalács leveles tésztából, brindzás-tejfölös töltelékkel.
recept,recept fotó,tejföl (14-18%),árvai szalonna,leveles tészta,juhtúró,Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, egész | ½ 9 | teáskanál kcal | |
juhtúró | 180 495 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | 1 4 | csipet kcal | |
leveles tészta | 400 1600 | gramm kcal | |
metélőhagyma | 1 ?? | marék kcal | |
tejföl (14-18%) | 200 320 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
árvai szalonna | 180 1062 | gramm kcal | |
ételízesítő | ½ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 3 darab • tejföl (14-18%) 200 milliliter • fekete bors, egész ½ teáskanál • ételízesítő ½ teáskanál • köménymag, őrölt 1 csipet • juhtúró 180 gramm
Egy tálban alaposan elkeverjük a tojást, brindzát, tejfölt, borsot, fűszersót és a köményt.

2.
leveles tészta 400 gramm
A leveles tésztát a sütőforma méretére nyújtjuk, majd belerakjuk a formába.

3.
Tipp: a felesleges tészta levágásához használhatjuk a nyújtófát.

4.
Az előkészített brindzás masszát ráöntjük a tésztára.

5.
árvai szalonna 180 gramm
A brindzás masszára egyenletesen rászórjuk az apróra vágott árvai szalonnát.


7.
200°C-on kb 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!