szakacsreceptek.hu

Juhtórós karikák

    

Nagyon finom sós karikák juhtúróval és hagymával.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
burgonya120gramm
finomliszt250gramm
friss élesztő20gramm
juhtúró250gramm
kristálycukor½teáskanál
köménymag, őrölt-
napraforgó olaj75milliliter
rétesliszt275gramm
rétesliszt-
2teáskanál
-
tejföl (14-18%)300gramm
tyúk tojás3darab
vaj80gramm
zsírszegény tej 1,5%300milliliter
újhagyma2darab

1. 

burgonya 120 gramm

A burgonyát megmossuk és a héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk.

2. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  friss élesztő 20 gramm  kristálycukor ½ teáskanál  finomliszt 250 gramm  rétesliszt 275 gramm  tyúk tojás 1 darab  napraforgó olaj 75 milliliter   ½ teáskanál

Langyos tejben élesztőt morzsolunk szét, adunk hozzá egy kevés cukrot és kovászt készítünk belőle. Egy tálba beleszórjuk mindkét lisztet, hozzáadjuk a tojást. olajat, sót és az elkészített kovászt. A tésztát alaposan kidolgozzuk és egy törlő kendővel letakarjuk és kelni hagyjuk.

Tészta

3. Juhtúrós töltelék

A burgonyát miután kihűlt megpucoljuk és lereszeljük.

Juhtúrós töltelék

4. 

újhagyma 2 darab

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

5. 

juhtúró 250 gramm  tyúk tojás 2 darab   1.5 teáskanál  tejföl (14-18%) 300 gramm

A burgonyához hozzáadjuk a juhtúrót, hagymát, tojást, sót és a tejfölt. Az egészet jól összekeverjük.

6. Karikák

rétesliszt

A tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon vékonyra nyújtjuk és nagyobb karikákat szaggatunk ki belőle.

Karikák

7. 

vaj 80 gramm

A karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. Minden egyes karikát olvasztott vajjal megkenünk.

8. 

A karikák közepére egy kanál tölteléket helyezzünk és szétkenjük a karikán, nem egészen a széléig. Ízlés szerint a töltelékre szórhatunk még sót ( de vigyázat a töltelék maga is már elég sós)...

9. 

köménymag, őrölt

...vagy a karikákat köménnyel is megszórhatjuk.

10. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180°C. A karikák ropogósak lesznek, de ha egy lezárt dobozba rakjuk megpuhulnak.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés