Juhtórós karikák
Nagyon finom sós karikák juhtúróval és hagymával.
recept,recept fotó,juhtúró,tejföl (14-18%),Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 120 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
juhtúró | 250 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
köménymag, őrölt | - | ||
napraforgó olaj | 75 | milliliter | |
rétesliszt | 275 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 300 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter | |
újhagyma | 2 | darab |
Recept
2. Tészta
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • friss élesztő 20 gramm • kristálycukor ½ teáskanál • finomliszt 250 gramm • rétesliszt 275 gramm • tyúk tojás 1 darab • napraforgó olaj 75 milliliter • só ½ teáskanál
Langyos tejben élesztőt morzsolunk szét, adunk hozzá egy kevés cukrot és kovászt készítünk belőle. Egy tálba beleszórjuk mindkét lisztet, hozzáadjuk a tojást. olajat, sót és az elkészített kovászt. A tésztát alaposan kidolgozzuk és egy törlő kendővel letakarjuk és kelni hagyjuk.
3. Juhtúrós töltelék
A burgonyát miután kihűlt megpucoljuk és lereszeljük.
5.
juhtúró 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 1.5 teáskanál • tejföl (14-18%) 300 gramm
A burgonyához hozzáadjuk a juhtúrót, hagymát, tojást, sót és a tejfölt. Az egészet jól összekeverjük.
6. Karikák
A tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon vékonyra nyújtjuk és nagyobb karikákat szaggatunk ki belőle.
7.
vaj 80 gramm
A karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. Minden egyes karikát olvasztott vajjal megkenünk.
8.
A karikák közepére egy kanál tölteléket helyezzünk és szétkenjük a karikán, nem egészen a széléig. Ízlés szerint a töltelékre szórhatunk még sót ( de vigyázat a töltelék maga is már elég sós)...
10.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180°C. A karikák ropogósak lesznek, de ha egy lezárt dobozba rakjuk megpuhulnak.
Jó étvágyat!