Tejfölös laskagomba leves
Lágy laskagomba leves krumplival és tejföllel.
recept,recept fotó,laskagomba,burgonya,tejföl (14-18%),Gombalevesek
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
köménymag, darált | - | ||
laskagomba | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | - | ||
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
víz | 750 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
laskagomba 300 gramm • burgonya 300 gramm
A gombát kisebb darabokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, és kockákra vágjuk.
2.
napraforgó olaj 2 evőkanál • só • fekete bors, őrölt • köménymag, darált • piros paprika, őrölt
Egy lábasba forró olajba belerakjuk a laskagombát, sózzuk, borsozzuk, majd köménnyel ízesítjük. A gombát néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát és megkeverjük.
3.
víz 750 milliliter • tejföl (14-18%) 250 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
A gombához hozzáadjuk a krumplit és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz. Végül hozzáadjuk a rántást - amely tejföl, tej és lisztből tevődik össze. Felforraljuk.
Jó étvágyat!