Tejfölös laskagomba leves
![Tejfölös laskagomba leves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000105/img_hu_4x3/tejfolos-laskagomba-leves_00180.jpg)
Lágy laskagomba leves krumplival és tejföllel.
recept,recept fotó,laskagomba,burgonya,tejföl (14-18%),Gombalevesek,Szezonális receptek
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
köménymag, darált | - | ||
laskagomba | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | - | ||
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
víz | 750 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
laskagomba 300 gramm • burgonya 300 gramm
A gombát kisebb darabokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, és kockákra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000105/small/IMG_6584.jpg)
2.
napraforgó olaj 2 evőkanál • só • fekete bors, őrölt • köménymag, darált • piros paprika, őrölt
Egy lábasba forró olajba belerakjuk a laskagombát, sózzuk, borsozzuk, majd köménnyel ízesítjük. A gombát néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát és megkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000105/small/hlivu-okorenime.jpg)
3.
víz 750 milliliter • tejföl (14-18%) 250 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
A gombához hozzáadjuk a krumplit és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz. Végül hozzáadjuk a rántást - amely tejföl, tej és lisztből tevődik össze. Felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000105/small/IMG_6596.jpg)
Jó étvágyat!