szakacsreceptek.hu

Tejfölös laskagomba leves

    

Lágy laskagomba leves krumplival és tejföllel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

laskagomba 300 gramm  burgonya 300 gramm

A gombát kisebb darabokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, és kockákra vágjuk.

2. 

napraforgó olaj 2 evőkanál    fekete bors, őrölt  köménymag, darált  piros paprika, őrölt

Egy lábasba forró olajba belerakjuk a laskagombát, sózzuk, borsozzuk, majd köménnyel ízesítjük. A gombát néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát és megkeverjük.

3. 

víz 750 milliliter  tejföl (14-18%) 250 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  finomliszt 1 evőkanál

A gombához hozzáadjuk a krumplit és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz. Végül hozzáadjuk a rántást - amely tejföl, tej és lisztből tevődik össze. Felforraljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés