A juhtúróval töltött burgonyakrokett a család nagy kedvence lehet!
recept,recept fotó,burgonya,juhtúró,Burgonyából készült köretek
Burgonyából készült köretek
Főzőcske
Adag
4
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
2.
A meghámozott burgonyát lereszeljük.
3.
juhtúró 125 gramm • rétesliszt 125 gramm • só ½ teáskanál
Adjuk hozzá a juhtúrót, a lisztet és a sót. Majd elkészítjük a tésztát...
4.
...és golyócskákat készítünk belőle.
5.
Forró olajban kisütjük. Forgatáskor óvatosan járjunk el, mert a tészta puha, és a krokett széteshet.
6.
Papír konyharuhára szedjük ki a megsült golyócskákat és hagyjuk részben kihűlni és csak ezután szedjük le a papír törlőről. Kicsit kihűlve megfelelően megszilárdulnak.
Jó étvágyat!
burgonya | 500 | gramm | |
juhtúró | 125 | gramm | |
repceolaj | - | ||
rétesliszt | 125 | gramm | |
só | ½ | teáskanál |