szakacsreceptek.hu

Ír burgonyás kenyér

Ír burgonyás kenyér

    

Recept egy hagyományos, sütőben sült vastag burgonyás lepény elkészítéséhez. Alkalmas köretként főétkezéshez vagy külön is. Ha zsírosban szeretjük, akkor a sütőben sütés helyett megsüthetjük serpenyőben egy kevés zsíron .

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

burgonya 1 kilogramm   1 teáskanál

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. 

vaj 50 gramm   ½ teáskanál  rétesliszt 10 evőkanál

Miután megfőtt, öntsünk le a vizet az edényből. A burgonyához adjunk vajat, sót, lisztet és pépesítjük.

3. 

4. 

Zsiradékkal kikent tepsire vagy sütőpapírra terítjük a burgonya pürét, körülbelül fél centi vastagon.

5. 

Süssük aranybarnára 200 °C-on körülbelül 40 percig.

6. 

Kihűlés után tetszőlegesen felszeletelve tálaljuk köretként a főételhez, vagy külön is.

Jó étvágyat!

burgonya1kilogramm
rétesliszt10evőkanál
1.5teáskanál
vaj50gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés