RECEPTEK

Gratin krumpli

Gratin krumpli

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ez a francia eredetű, pár hozzávalóból készült, tejszínben szép lassan sült burgonyás rakottas nem véletlenül lett világhírű - egyszerű elkészíteni, a végeredmény mégis egy krémesen lágy, ízekben gazdag fogás.

recept,recept fotó,burgonya,habtejszín (30-33%),Burgonyából készült köretek,Francia receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Burgonyából készült köretek

Francia receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

900

828

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

4

??

csipet

kcal

félkemény sajt, érlelt

100

345

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

4

0

csipet

kcal

vaj

20

147

gramm

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 900 gramm

A burgonyát megpucoljuk és megmosuk

A burgonyát megpucoljuk és megmosuk...

2. 

A burgonyát kb 2 mm szeletekre vágjuk fel.

A burgonyát kb 2 mm szeletekre vágjuk fel....

3. 

félkemény sajt, érlelt 100 gramm

A sajtot apróra lereszeljük

A sajtot apróra lereszeljük...

4. 

vaj 20 gramm

A sütőlapot vajjal kikenjük

A sütőlapot vajjal kikenjük...

5. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter   4 csipet  fekete bors, őrölt 4 csipet

A felszeletelt burgonyák negyedét lerakjuk a sütő edény aljára. Sózunk, borsozzuk, rászórjuk a sajt harmadát és ráöntjük a tejszín negyedét.

A felszeletelt burgonyák negyedét lerakjuk a...

6. 

További két réteget készítünk, ezután az utolsó negyediket de azt már sajt nélkül.

További két réteget készítünk, ezután az...

7. 

60 percig 180°C fokon sütjük.

60 percig 180°C fokon sütjük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés