Gratin krumpli

Ez a francia eredetű, pár hozzávalóból készült, tejszínben szép lassan sült burgonyás rakottas nem véletlenül lett világhírű - egyszerű elkészíteni, a végeredmény mégis egy krémesen lágy, ízekben gazdag fogás.
recept,recept fotó,burgonya,habtejszín (30-33%),Burgonyából készült köretek,Francia receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Burgonyából készült köretek
Francia receptek
kategóriak
Burgonyából készült köretek › Francia receptek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 900 828 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 4 ?? | csipet kcal | |
félkemény sajt, érlelt | 100 345 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
só | 4 0 | csipet kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal |
Recept

2.
A burgonyát kb 2 mm szeletekre vágjuk fel.



5.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • só 4 csipet • fekete bors, őrölt 4 csipet
A felszeletelt burgonyák negyedét lerakjuk a sütő edény aljára. Sózunk, borsozzuk, rászórjuk a sajt harmadát és ráöntjük a tejszín negyedét.

6.
További két réteget készítünk, ezután az utolsó negyediket de azt már sajt nélkül.

7.
60 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!