szakacsreceptek.hu

Gratin krumpli

Gratin krumpli

    

Ez a francia eredetű, pár hozzávalóból készült, tejszínben szép lassan sült burgonyás rakottas nem véletlenül lett világhírű - egyszerű elkészíteni, a végeredmény mégis egy krémesen lágy, ízekben gazdag fogás.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya900gramm
fekete bors, őrölt4csipet
félkemény sajt, érlelt100gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
4csipet
vaj20gramm

1. 

burgonya 900 gramm

A burgonyát megpucoljuk és megmosuk

2. 

A burgonyát kb 2 mm szeletekre vágjuk fel.

3. 

félkemény sajt, érlelt 100 gramm

A sajtot apróra lereszeljük

4. 

vaj 20 gramm

A sütőlapot vajjal kikenjük

5. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter   4 csipet  fekete bors, őrölt 4 csipet

A felszeletelt burgonyák negyedét lerakjuk a sütő edény aljára. Sózunk, borsozzuk, rászórjuk a sajt harmadát és ráöntjük a tejszín negyedét.

6. 

További két réteget készítünk, ezután az utolsó negyediket de azt már sajt nélkül.

7. 

60 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés