Sutolica káposztás-bableves
![Sutolica káposztás-bableves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001409/img_hu_4x3/sutolica-kaposztas-bableves_00180.jpg)
Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.
recept,recept fotó,burgonya,zsírszalonna,kovászos káposzta,bab konzerv,Zöldséglevesek,Szlovák receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
bab konzerv | 250 | gramm | |
burgonya | 4 | darab | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 140 | gramm | |
kovászos káposzta | 600 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
sertészsír | 40 | gramm | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | - | ||
víz | 1 | liter | |
zsírszalonna | 140 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001409/small/IMG_0807.jpg)
2.
Olajjal megkent alufóliába csomagoljuk a burgonyákat és sütőben a legmagasabb hőfokon a rácsra rakva megsütjük 30-45 perc alatt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001409/small/IMG_0825.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001409/small/IMG_0793.jpg)
4.
hagyma 140 gramm • zsírszalonna 140 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a zsírhoz. Megpirítjuk majd hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát. A szalonnát és a hagymát még rövid ideig pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001409/small/IMG_0795.jpg)
5.
kovászos káposzta 600 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 1 liter
Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, borsot és a vizet. Összekeverjük és 15 perc alatt fedő alatt főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001409/small/IMG_0797.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001409/small/IMG_0805.jpg)
8.
A burgonyát kivesszük a sütőből.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001409/small/IMG_0874.jpg)
9.
Félbevágjuk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001409/small/IMG_0877.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001409/small/IMG_0882.jpg)
Jó étvágyat!