szakacsreceptek.hu

Sutolica káposztás-bableves

Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.

 

Adag: 4

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

burgonya 4 db

Négy darab közepe burgonyát 10 percig vízben megfőzünk.

2. 

napraforgó olaj

Olajjal megkent alufóliába csomagoljuk a burgonyákat és sütőben a legmagasabb hőfokon a rácsra rakva megsütjük 30-45 perc alatt.

3. 

sertészsír 40 g

Egy lábasban zsírt olvasztunk.

4. 

hagyma 140 g  zsírszalonna 140 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a zsírhoz. Megpirítjuk majd hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát. A szalonnát és a hagymát még rövid ideig pirítjuk.

5. 

kovászos káposzta 600 g  fekete bors, őrölt ½ TK  víz 1 l

Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, borsot és a vizet. Összekeverjük és 15 perc alatt fedő alatt főzzük.

6. 

bab konzerv 250 g

Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és összekeverjük.

7. 

fokhagyma 4 gerezd 

Végül a levesbe foghagymát préselünk és ízlés szerint sózzuk.

8. 

A burgonyát kivesszük a sütőből.

9. 

Félbevágjuk...

10. 

tejföl (14-18%)

...belehelyezzük a levesbe. Tálalhatjuk egy teáskanál tejföllel is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés