Sutolica káposztás-bableves
Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.
recept,recept fotó,burgonya,zsírszalonna,kovászos káposzta,bab konzerv,Zöldséglevesek,Szlovák receptek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
bab konzerv | 250 | gramm | |
burgonya | 4 | darab | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 140 | gramm | |
kovászos káposzta | 600 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
sertészsír | 40 | gramm | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | - | ||
víz | 1 | liter | |
zsírszalonna | 140 | gramm |
Recept

2.
Olajjal megkent alufóliába csomagoljuk a burgonyákat és sütőben a legmagasabb hőfokon a rácsra rakva megsütjük 30-45 perc alatt.


4.
hagyma 140 gramm • zsírszalonna 140 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a zsírhoz. Megpirítjuk majd hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát. A szalonnát és a hagymát még rövid ideig pirítjuk.

5.
kovászos káposzta 600 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 1 liter
Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, borsot és a vizet. Összekeverjük és 15 perc alatt fedő alatt főzzük.


8.
A burgonyát kivesszük a sütőből.

9.
Félbevágjuk...


Jó étvágyat!