RECEPTEK

Sutolica káposztás-bableves

Sutolica káposztás-bableves

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.

recept,recept fotó,burgonya,zsírszalonna,kovászos káposzta,bab konzerv,Zöldséglevesek,Szlovák receptek,Gluténmentes

Zöldséglevesek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

bab konzerv

250

280

gramm

kcal

burgonya

4

??

darab

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

fokhagyma

4

22

gerezd

kcal

hagyma

140

62

gramm

kcal

kovászos káposzta

600

120

gramm

kcal

napraforgó olaj

0

??

kcal

sertészsír

40

359

gramm

kcal

0

??

kcal

tejföl (14-18%)

0

??

kcal

víz

1

2210

liter

kcal

zsírszalonna

140

??

gramm

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 4 darab

Négy darab közepe burgonyát 10 percig vízben megfőzünk.

Négy darab közepe burgonyát 10 percig vízben...

2. 

napraforgó olaj

Olajjal megkent alufóliába csomagoljuk a burgonyákat és sütőben a legmagasabb hőfokon a rácsra rakva megsütjük 30-45 perc alatt.

Olajjal megkent alufóliába csomagoljuk a...

3. 

sertészsír 40 gramm

Egy lábasban zsírt olvasztunk.

Egy lábasban zsírt olvasztunk....

4. 

hagyma 140 gramm  zsírszalonna 140 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a zsírhoz. Megpirítjuk majd hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát. A szalonnát és a hagymát még rövid ideig pirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és...

5. 

kovászos káposzta 600 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 1 liter

Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, borsot és a vizet. Összekeverjük és 15 perc alatt fedő alatt főzzük.

Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, borsot és a...

6. 

bab konzerv 250 gramm

Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és összekeverjük.

Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és...

7. 

fokhagyma 4 gerezd 

Végül a levesbe foghagymát préselünk és ízlés szerint sózzuk.

Végül a levesbe foghagymát préselünk és...

8. 

A burgonyát kivesszük a sütőből.

A burgonyát kivesszük a sütőből....

9. 

Félbevágjuk...

Félbevágjuk......

10. 

tejföl (14-18%)

...belehelyezzük a levesbe. Tálalhatjuk egy teáskanál tejföllel is.

...belehelyezzük a levesbe. Tálalhatjuk egy...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés