Őszi tejfölös leves

Zöldségleves lencsével és tejföllel.
recept,recept fotó,lencse,répa,petrezselyem,burgonya,főzőtejszín,hokaido tök,Zöldséglevesek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 150 138 | gramm kcal | |
citromlé | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
főzőtejszín | 250 400 | milliliter kcal | |
hokaido tök | 250 100 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
lencse | 100 333 | gramm kcal | |
petrezselyem | 100 63 | gramm kcal | |
répa | 100 45 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 160 | milliliter kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal |
Recept
1.
lencse 100 gramm • víz 1 liter • só ½ teáskanál
A lencsét megmossuk, és sós vízben 10 percig főzzük.

2.
répa 100 gramm • petrezselyem 100 gramm • burgonya 150 gramm • hokaido tök 250 gramm
A zöldséget, tököt, burgonyát megpucoljuk megmossuk. A zöldséget és a tököt vastagra lereszeljük a burgonyát kis kockákra vágjuk.

3.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A zöldséget hozzáadjuk a lencséhez, sózzuk, borsozzuk.Megkeverjük és 20 percig főzzük.

4.
főzőtejszín 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter
Hozzáöntjük a főzőtejszínt. Átforraljuk.

5.
kristálycukor 1 teáskanál • citromlé
Kis cukrot adhatunk hozzá esetleg ízlés szerint egy pici citromlevet.

Jó étvágyat!