szakacsreceptek.hu

Őszi tejfölös leves

    

Zöldségleves lencsével és tejföllel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya150gramm
citromlé-
fekete bors, őrölt½teáskanál
főzőtejszín250milliliter
hokaido tök250gramm
kristálycukor1teáskanál
lencse100gramm
petrezselyem100gramm
répa100gramm
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%250milliliter
víz1liter

1. 

lencse 100 gramm  víz 1 liter   ½ teáskanál

A lencsét megmossuk, és sós vízben 10 percig főzzük.

2. 

répa 100 gramm  petrezselyem 100 gramm  burgonya 150 gramm  hokaido tök 250 gramm

A zöldséget, tököt, burgonyát megpucoljuk megmossuk. A zöldséget és a tököt vastagra lereszeljük a burgonyát kis kockákra vágjuk.

3. 

 ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A zöldséget hozzáadjuk a lencséhez, sózzuk, borsozzuk.Megkeverjük és 20 percig főzzük.

4. 

főzőtejszín 250 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter

Hozzáöntjük a főzőtejszínt. Átforraljuk.

5. 

kristálycukor 1 teáskanál  citromlé

Kis cukrot adhatunk hozzá esetleg ízlés szerint egy pici citromlevet.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés