Sütőtökleves tejfellel

Egyszerű leves répából és sütőtökből kaporral és tejfellel ízesítve. Ideális az őszi sütőtökszezonra.
recept,recept fotó,répa,hokaido tök,tejföl (14-18%),Zöldséglevesek,,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
hokaido tök | 300 120 | gramm kcal | |
kapor | 0 ?? | kcal | |
marhahúsleves | 10 17 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 1 ?? | darab kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
répa | 300 135 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 200 320 | milliliter kcal |
Recept
1.
olivaolaj 2 evőkanál • hagyma 100 gramm • nemes babérlevél 1 darab
A hagymát üvegesre pirítjuk olíva olajon és hozzáadunk egy kevés babérlevelet.
2.
répa 300 gramm • marhahúsleves 10 gramm
A répát lereszeljük és hozzáadjuk a hagymához. Picit pirítjuk és felöntjük vízzel. Leveskockát, vagy erőlevest adunk hozzá víz helyett.

3.
hokaido tök 300 gramm • kapor • fekete bors, őrölt • só
Amíg a répa puhul, lereszeljük a tököt, és hozzáadjuk a lábasba. Hozzáadjuk a kaprot, sót és borsot. További 15 percig főzzük.

4.
tejföl (14-18%) 200 milliliter
Kivesszük a babérlevelet és egy botmixer segítségével tejfellel együtt lágyra szétmixeljük, majd forrni hagyjuk (kb. 5 percig) és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!