szakacsreceptek.hu

Kulajda

Kulajda

    

Tejszínes gombaleves kaporral (Kulajda)

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya150gramm
ecet0
finomliszt30gramm
hagyma60gramm
kapor-
köménymag, darált½teáskanál
nemes babérlevél2darab
szárított gomba25gramm
1.5teáskanál
-
tejföl 30%-os250milliliter
tyúk tojás4darab
vaj30gramm
víz1liter
víz-

1. 

vaj 30 gramm  hagyma 60 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk vajon megsütjük.

2. 

szárított gomba 25 gramm  burgonya 150 gramm

A gombát langyos vízben áztatjuk 1 órán át. A burgonyát felkockázzuk.

3. 

finomliszt 30 gramm

A hagymához kevés lisztet szórunk, összekeverjük, és pirítjuk.

4. 

víz 1 liter   1.5 teáskanál  nemes babérlevél 2 darab  köménymag, darált ½ teáskanál

Felöntjük vízzel, összekeverjük, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, burgonyát, sót, köményt és babérlevelet.Főzzük amíg a burgonya puha nem lesz.

5. 

kapor

A kaport megmossuk apróra vágjuk.

6. 

tejföl 30%-os 250 milliliter

A levest le vesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt és a kaport.

7. 

víz    ecet  tyúk tojás 4 darab

Sós vizet forralunk fel, amibe egy pici ecetet öntöttünk. A tojásokat egyesével merőkanálba ütjük, és a forrásban levő vízbe engedjük. 2 percig főzzük, majd hideg hideg vízbe kiszedjük.

8. 

ecet

A tojásokat minden adag levesbe bele tesszük,félbevágjuk. Kaporral díszítjük. Kevés ecettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés