szakacsreceptek.hu

Gombaleves szárított gombából

    

Gombaleves burgonyával és kiváló reszelt tésztával.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
NO TITLE recept-
Natur zöldséges só-
burgonya300gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
köménymag, darált½teáskanál
petrezselyem zöldje-
szárított gomba35gramm
1teáskanál
vaj50gramm
víz1.5liter
víz200milliliter

1. 

szárított gomba 35 gramm  víz 200 milliliter

A gombát megmossuk és egy lábasba tesszük. Felöntjük vízzel, majd 15 percig állni hagyjuk, ezt követően leöntjük a vizet.

2. 

burgonya 300 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  víz 1.5 liter

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, sózzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel majd addig főzzük, amíg a burgonya puha nem lesz.

3. 

NO TITLE recept

A recept alapján elkészítjük egy tojásból és darás lisztből a reszelt tésztát.

4. 

Kb a harmadát (attól függ, mennyire sűrűre szeretnénk a levest), vagy a felét a levesbe szórjuk és 10 percig főzzük.

5. 

vaj 50 gramm  petrezselyem zöldje  Natur zöldséges só

A levesbe végül egy szelet vajat, apróra vágott petrezselyem zöldjét teszünk és ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés