RECEPTEK

Rizottó gombával

Rizottó gombával

Lágy krémesebb állagú rizottó gombával és zöldséggel.

recept,recept fotó,szárított gomba,póréhagyma,piros paprika,rizsa,Rizottó,Gluténmentes

Rizottó

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt-
olivaolaj1evőkanál
piros paprika100gramm
póréhagyma150gramm
rizsa220gramm
szezámolaj1evőkanál
szárított gomba10gramm
vaj50gramm
víz500milliliter
víz-
ételízesítő½teáskanál

 

Recept

1. 

szárított gomba 10 gramm  póréhagyma 150 gramm  piros paprika 100 gramm

Egy marék szárított gombát 20 percig langyos vízben állni hagyjuk. A póréhagymát és paprikát apró darabokra szeleteljük. A póréhagyma legfelső zöld részét is felhasználhatja.

2. 

szezámolaj 1 evőkanál  olivaolaj 1 evőkanál  rizsa 220 gramm  víz 500 milliliter

Egy serpenyőbe vagy lábasba hozzáadjuk az olajat a paprikával és 2 közepes hőfokon pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és néhány percig pirítjuk. Felöntjük vízzel és 5 perc főzést követően hozzáadjuk a gombát a vízzel, amelyben be volt áztatva.

3. 

fekete bors, őrölt  ételízesítő ½ teáskanál  vaj 50 gramm  víz

Szükség szerint még hozzáadunk vizet és addig főzzük, amíg a rizs meg nem fől. Ízesítjük borssal és vegettával. Néhány perccel a főzés befejezése előtt vajat keverünk bele, hogy a rizottó lágyan krémes legyen.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit