Sült csirkecomb póréhagymával

Kiadós és finom étel, amely nagyszerű választás ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,póréhagyma,csirkemell,főzőtejszín,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 1 2 | teáskanál kcal | |
burgonya | 4 ?? | darab kcal | |
csirkemell | 3 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
főzőtejszín | 250 400 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
póréhagyma | 500 230 | gramm kcal | |
szójamártás | 1 21 | evőkanál kcal | |
ételízesítő | 3 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
póréhagyma 500 gramm • burgonya 4 darab • csirkemell 3 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál
15 percig főzzük a burgonyát. Amíg a burgonya fől, addig a csirkét felvágjuk kis darabokra és a póréhagymát felkarikázzuk. Forró olajon a póréhagymát megpirítjuk.

2.
ételízesítő 3 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • bazsalikom 1 teáskanál • szójamártás 1 evőkanál
Majd hozzáadjuk a csirkét és a fűszert. Az egészet pirítjuk.

3.
főzőtejszín 250 gramm
Majd a póréhagymás hús felét belerakjuk a sütőtálba, majd ráhelyezünk egy sor előfőzött burgonyát és végül a tetejére a maradék csirkét. Az egészet leöntjük főzőtejszínnel és 20-25 percig, előmelegített sütőben 200°C-on sütjük.

Jó étvágyat!