Csirke tejszínes mártással
Kiváló csirkehús tejszínes mártással.
recept,recept fotó,csirke,répa,petrezselyem,zeller,főzőtejszín,Csirkehús,Szezonális receptek,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | - | ||
ecet | 60 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
hagyma | 100 | gramm | |
kukoricakeményítő | 2 | evőkanál | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
nemes babérlevél | 4 | darab | |
petrezselyem | 200 | gramm | |
répa | 300 | gramm | |
só | 3 | teáskanál | |
víz | 1.5 | liter | |
zeller | 100 | gramm |
Recept
2.
répa 300 gramm • petrezselyem 200 gramm • hagyma 100 gramm • zeller 100 gramm
A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük.
3.
víz 1.5 liter • ecet 60 milliliter • só 3 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • nemes babérlevél 4 darab
Egy vízzel telli fazékba helyezzük, sót, borsot és ecetet adunk hozzá. Felforraljuk és egy rövid ideig főzzük. Majd hűlni hagyjuk, de nem muszáj hogy teljesen hideg legyen. Az elkészített mártásba belehelyezzük a csirkét és 3-12 óráig hűvös helyen pácoljuk-
4.
Majd ezután közepes lángon az egészet főzzük kb. 40 percig.
5.
főzőtejszín 250 milliliter • kukoricakeményítő 2 evőkanál
Miután megfőlt a csirkét óvatosan kivesszük úgy hogy ne essen szét, és a lébe ne essenek be kisebb csontok a csirkéből. A lét leszűrjük, eltávolítjuk a babér leveleket és az egészet jól összeturmixoljuk, és az egészet felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt amiben kukorica keményítőt kevertünk szét és újra felforraljuk.
6.
A csirkét kicsontoljuk.
7.
Majd a húst vissza helyezzük a mártásba és óvatosan összekeverjük. Knédlivel tálaljuk.
Jó étvágyat!