szakacsreceptek.hu

Csirke tejszínes mártással

    

Kiváló csirkehús tejszínes mártással.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
csirke-
ecet60milliliter
fekete bors, őrölt½teáskanál
főzőtejszín250milliliter
hagyma100gramm
kukoricakeményítő2evőkanál
köménymag, őrölt½teáskanál
nemes babérlevél4darab
petrezselyem200gramm
répa300gramm
3teáskanál
víz1.5liter
zeller100gramm

1. A csirke elkészítése

csirke

A csirkét alaposan megmossuk, a bőrét eltávolítjuk és félbe vágjuk.

A csirke elkészítése

2. 

répa 300 gramm  petrezselyem 200 gramm  hagyma 100 gramm  zeller 100 gramm

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük.

3. 

víz 1.5 liter  ecet 60 milliliter   3 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 4 darab

Egy vízzel telli fazékba helyezzük, sót, borsot és ecetet adunk hozzá. Felforraljuk és egy rövid ideig főzzük. Majd hűlni hagyjuk, de nem muszáj hogy teljesen hideg legyen. Az elkészített mártásba belehelyezzük a csirkét és 3-12 óráig hűvös helyen pácoljuk-

4. 

Majd ezután közepes lángon az egészet főzzük kb. 40 percig.

5. 

főzőtejszín 250 milliliter  kukoricakeményítő 2 evőkanál

Miután megfőlt a csirkét óvatosan kivesszük úgy hogy ne essen szét, és a lébe ne essenek be kisebb csontok a csirkéből. A lét leszűrjük, eltávolítjuk a babér leveleket és az egészet jól összeturmixoljuk, és az egészet felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt amiben kukorica keményítőt kevertünk szét és újra felforraljuk.

6. 

A csirkét kicsontoljuk.

7. 

Majd a húst vissza helyezzük a mártásba és óvatosan összekeverjük. Knédlivel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés