RECEPTEK

Csirke tejszínes mártással

Csirke tejszínes mártással

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Kiváló csirkehús tejszínes mártással.

recept,recept fotó,csirke,répa,petrezselyem,zeller,főzőtejszín,Csirkehús,Gluténmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

csirke

0

??

kcal

ecet

60

26

milliliter

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

főzőtejszín

250

400

milliliter

kcal

hagyma

100

44

gramm

kcal

kukoricakeményítő

2

109

evőkanál

kcal

köménymag, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

nemes babérlevél

4

??

darab

kcal

petrezselyem

200

126

gramm

kcal

répa

300

135

gramm

kcal

3

0

teáskanál

kcal

víz

1.5

0

liter

kcal

zeller

100

50

gramm

kcal

 

Recept

1. A csirke elkészítése

csirke

A csirkét alaposan megmossuk, a bőrét eltávolítjuk és félbe vágjuk.

A csirkét alaposan megmossuk, a bőrét...

2. 

répa 300 gramm  petrezselyem 200 gramm  hagyma 100 gramm  zeller 100 gramm

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük.

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk és...

3. 

víz 1.5 liter  ecet 60 milliliter   3 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 4 darab

Egy vízzel telli fazékba helyezzük, sót, borsot és ecetet adunk hozzá. Felforraljuk és egy rövid ideig főzzük. Majd hűlni hagyjuk, de nem muszáj hogy teljesen hideg legyen. Az elkészített mártásba belehelyezzük a csirkét és 3-12 óráig hűvös helyen pácoljuk-

Egy vízzel telli fazékba helyezzük, sót,...

4. 

Majd ezután közepes lángon az egészet főzzük kb. 40 percig.

Majd ezután közepes lángon az egészet főzzük...

5. 

főzőtejszín 250 milliliter  kukoricakeményítő 2 evőkanál

Miután megfőlt a csirkét óvatosan kivesszük úgy hogy ne essen szét, és a lébe ne essenek be kisebb csontok a csirkéből. A lét leszűrjük, eltávolítjuk a babér leveleket és az egészet jól összeturmixoljuk, és az egészet felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt amiben kukorica keményítőt kevertünk szét és újra felforraljuk.

Miután megfőlt a csirkét óvatosan kivesszük...

6. 

A csirkét kicsontoljuk.

A csirkét kicsontoljuk.
...

7. 

Majd a húst vissza helyezzük a mártásba és óvatosan összekeverjük. Knédlivel tálaljuk.

Majd a húst vissza helyezzük a mártásba és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés