Ropogós csirke

Így is elkészíthető a csirkehús gőzölő edényben. A csirke ropogós, és mivel az elkészítésének nagy része a gőzölő edényben történik, így szaftos is marad. Körettel vagy csak péksüteménnyel melegen tálaljuk.
recept,recept fotó,csirke,Csirkehús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | 1500 2850 | gramm kcal | |
grill fűszerkeverék | 2 28 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vaj | 15 111 | gramm kcal |
Recept
1.
A csirkét megmossuk, belülről sózzuk, és belerakjuk a gőzölő edénybe. Egy órán át gőzöljük.

2.
só • grill fűszerkeverék 2 teáskanál • vaj 15 gramm
Az egy óra eltelte után a csirkét áthelyezzük a sütőlapra, a tetejét sózzuk, megszórjuk grill fűszerrel és leöntjük olvasztott vajjal. Kb. 2 dcl húslevest öntünk alá. A sütőt a legmagasabb fokra melegítjük elő, majd 15 percre berakjuk sülni a csirkét.

3.
Majd megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és leöntjük vajjal. Majd újra 15 percre visszatesszük.
Jó étvágyat!