szakacsreceptek.hu

Spenótos csirke combok

    

Az ilyen csirke "buzogány" még a gyerekeknek is ízleni fog, akik amúgy nem igazán kedvelit a spenótot :)

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
alsó csirkecomb8darab
fokhagyma3gerezd
hagyma150gramm
kifli5darab
mirelit spenót450gramm
olivaolaj3evőkanál
piros paprika, őrölt3teáskanál
2teáskanál
tyúk tojás2darab
víz50milliliter
zsemlemorzsa3evőkanál
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

1. A csirke combok elkészítése

alsó csirkecomb 8 darab   1 teáskanál  piros paprika, őrölt 3 teáskanál

A csirke combokat megmossuk, eltávolítjuk a bőrös részeket, megsózzuk és őrölt piros paprikával fűszerezzük.

A csirke combok elkészítése

2. A spenótos massza készítése.

mirelit spenót 450 gramm  kifli 5 darab  tyúk tojás 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  hagyma 150 gramm  fokhagyma 3 gerezd   1 teáskanál

A kifliket felvágjuk, leöntjük tejjel és egy rövid ideig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a felolvasztott spenótot, tojásokat, sót, apróra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagymát.

A spenótos massza készítése.

3. Panírozás.

A masszát alaposan összekeverjük, és minden egyes csirke combot megforgatunk benne. Panírozás közben a masszát óvatosan a húshoz nyomkodjuk, a csont részt nem panírozzuk.

Panírozás.

4. Sütés

olivaolaj 3 evőkanál  zsemlemorzsa 3 evőkanál  víz 50 milliliter

A sütőedénybe olívaolajat öntünk és meghintjük zsemlemorzsával. Belerakjuk a csirke buzogányokat. Felöntjük egy kevés vízzel, és letakarva közepes fokon kb 40 percig a sütőben sütjük. Ezután kitakarva sütjük még további 10 percig magasabb hőfokon.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés