Spenótos csirke combok

Az ilyen csirke "buzogány" még a gyerekeknek is ízleni fog, akik amúgy nem igazán kedvelit a spenótot :)
recept,recept fotó,alsó csirkecomb,mirelit spenót,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›Hozzávalók
Hozzávalók
| alsó csirkecomb | 8 ??  | darab kcal  | |
| fokhagyma | 3 17  | gerezd kcal  | |
| hagyma | 150 66  | gramm kcal  | |
| kifli | 5 ??  | darab kcal  | |
| mirelit spenót | 450 117  | gramm kcal  | |
| olivaolaj | 3 396  | evőkanál kcal  | |
| piros paprika, őrölt | 3 48  | teáskanál kcal  | |
| só | 2 0  | teáskanál kcal  | |
| tyúk tojás | 2 176  | darab kcal  | |
| víz | 50 0  | milliliter kcal  | |
| zsemlemorzsa | 3 168  | evőkanál kcal  | |
| zsírszegény tej 1,5% | 50 24  | milliliter kcal  | 
Recept
1. A csirke combok elkészítése
alsó csirkecomb 8 darab • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál
A csirke combokat megmossuk, eltávolítjuk a bőrös részeket, megsózzuk és őrölt piros paprikával fűszerezzük.

2. A spenótos massza készítése.
mirelit spenót 450 gramm • kifli 5 darab • tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • hagyma 150 gramm • fokhagyma 3 gerezd • só 1 teáskanál
A kifliket felvágjuk, leöntjük tejjel és egy rövid ideig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a felolvasztott spenótot, tojásokat, sót, apróra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagymát.

3. Panírozás.
A masszát alaposan összekeverjük, és minden egyes csirke combot megforgatunk benne. Panírozás közben a masszát óvatosan a húshoz nyomkodjuk, a csont részt nem panírozzuk.

4. Sütés
olivaolaj 3 evőkanál • zsemlemorzsa 3 evőkanál • víz 50 milliliter
A sütőedénybe olívaolajat öntünk és meghintjük zsemlemorzsával. Belerakjuk a csirke buzogányokat. Felöntjük egy kevés vízzel, és letakarva közepes fokon kb 40 percig a sütőben sütjük. Ezután kitakarva sütjük még további 10 percig magasabb hőfokon.

Jó étvágyat!























