szakacsreceptek.hu

Spenótos csirke combok

Spenótos csirke combok

    

Az ilyen csirke "buzogány" még a gyerekeknek is ízleni fog, akik amúgy nem igazán kedvelit a spenótot :)

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Csirkehús  

 

1. A csirke combok elkészítése

alsó csirkecomb 8 darab   1 teáskanál  piros paprika, őrölt 3 teáskanál

A csirke combokat megmossuk, eltávolítjuk a bőrös részeket, megsózzuk és őrölt piros paprikával fűszerezzük.

A csirke combok elkészítése

2. A spenótos massza készítése.

mirelit spenót 450 gramm  kifli 5 darab  tyúk tojás 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  hagyma 150 gramm  fokhagyma 3 gerezd   1 teáskanál

A kifliket felvágjuk, leöntjük tejjel és egy rövid ideig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a felolvasztott spenótot, tojásokat, sót, apróra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagymát.

A spenótos massza készítése.

3. Panírozás.

A masszát alaposan összekeverjük, és minden egyes csirke combot megforgatunk benne. Panírozás közben a masszát óvatosan a húshoz nyomkodjuk, a csont részt nem panírozzuk.

Panírozás.

4. Sütés

olivaolaj 3 evőkanál  zsemlemorzsa 3 evőkanál  víz 50 milliliter

A sütőedénybe olívaolajat öntünk és meghintjük zsemlemorzsával. Belerakjuk a csirke buzogányokat. Felöntjük egy kevés vízzel, és letakarva közepes fokon kb 40 percig a sütőben sütjük. Ezután kitakarva sütjük még további 10 percig magasabb hőfokon.

Sütés

Jó étvágyat!

alsó csirkecomb8darab
fokhagyma3gerezd
hagyma150gramm
kifli5darab
mirelit spenót450gramm
olivaolaj3evőkanál
piros paprika, őrölt3teáskanál
2teáskanál
tyúk tojás2darab
víz50milliliter
zsemlemorzsa3evőkanál
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés