szakacsreceptek.hu

Paprikás sült csirke hasábburgonyával

    

Ínycsiklandó sós csirkehús ropogós hasábburgonyával, tepsin sütve. A gyorsabb elkészítés érdekében használhatunk mirelit elősütött hasábburgonyát is.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
csirke-
gyorsfagyasztott hasábburgonya-
piros paprika, őrölt3teáskanál
2teáskanál
vaj50gramm
víz100milliliter

1. 

csirke   2 teáskanál  piros paprika, őrölt 3 teáskanál

A csirkét megmossuk, belülről és kívülről sózzuk, majd alaposan megkenjük paprikával.

2. 

vaj 50 gramm  víz 100 milliliter

A csirkét belerakjuk a tepsire, ráhelyezünk néhány szelet vajat. Aláöntjük egy kis vízzel. Letakarjuk és 20 percig sütjük 250°C hőmérsékletnél. Majd levesszük 220°C-ra és további 20 percig sütjük.

3. 

Megfordítjuk és újra lefedve további 30 percig sütjük. Levesszük a fedőt és minden oldalról hagyjuk 15 percenként megpirulni.

4. 

gyorsfagyasztott hasábburgonya

Amikor a csirkét kivesszük, a száraz tepsire rászórjuk a hasábburgonyát és ropogósra pirítjuk. Megkeverjük. A hasábburgonyát otthon is elkészítheti friss burgonyából olajban.

5. 

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés