Paprikás sült csirke hasábburgonyával
Ínycsiklandó sós csirkehús ropogós hasábburgonyával, tepsin sütve. A gyorsabb elkészítés érdekében használhatunk mirelit elősütött hasábburgonyát is.
recept,recept fotó,csirke,piros paprika, őrölt,gyorsfagyasztott hasábburgonya,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | - | ||
gyorsfagyasztott hasábburgonya | - | ||
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
csirke • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál
A csirkét megmossuk, belülről és kívülről sózzuk, majd alaposan megkenjük paprikával.
2.
vaj 50 gramm • víz 100 milliliter
A csirkét belerakjuk a tepsire, ráhelyezünk néhány szelet vajat. Aláöntjük egy kis vízzel. Letakarjuk és 20 percig sütjük 250°C hőmérsékletnél. Majd levesszük 220°C-ra és további 20 percig sütjük.
3.
Megfordítjuk és újra lefedve további 30 percig sütjük. Levesszük a fedőt és minden oldalról hagyjuk 15 percenként megpirulni.
4.
gyorsfagyasztott hasábburgonya
Amikor a csirkét kivesszük, a száraz tepsire rászórjuk a hasábburgonyát és ropogósra pirítjuk. Megkeverjük. A hasábburgonyát otthon is elkészítheti friss burgonyából olajban.
5.
Jó étvágyat!