RECEPTEK

Pikáns csirkemáj tejfölös mártásban

Pikáns csirkemáj tejfölös mártásban

Főt burgonyával és uborka salátával tálaljuk. De köretként a rizs is kiváló.

recept,recept fotó,csirkemáj,főzőtejszín,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Csirkehús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemáj500gramm
finomliszt2teáskanál
főzőtejszín200milliliter
hagyma200gramm
olivaolaj20milliliter
pepperóni konzerv3darab
piros paprika, őrölt2teáskanál
1teáskanál
víz2deciliter
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

Recept

1. 

csirkemáj 500 gramm

A csirkemájat megmossuk, eltávolítjuk az esetleges vastagabb részeket ( zsírt és az ereket ).

2. 

hagyma 200 gramm  olivaolaj 20 milliliter  pepperóni konzerv 3 darab

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pepperóni paprikát és az is egy picit megpirítjuk.

3. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál

A hagymához hozzáadjuk a csirkemájat. Mindkét oldaláról megpirítjuk és hozzáadjuk a piros paprikát.

4. 

víz 2 deciliter

Felöntjük vízzel és 10 percig letakarva pároljuk.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  főzőtejszín 200 milliliter  finomliszt 2 teáskanál   1 teáskanál

Tejben elkeverjük a tejszínt és a lisztet. A habarást hozzáadjuk a csirkemájhoz, és állandó keverés mellet felforraljuk. A végén megsózzuk és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit