RECEPTEK

Palacsinta májpástétommal

Palacsinta májpástétommal

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Nagyszerű palacsinta sós-sajtos-májas töltelékkel.

recept,recept fotó,csirkemáj,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Csirkehús  

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemáj

500

600

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

finomliszt

400

1388

gramm

kcal

kemény sajt

120

456

gramm

kcal

natúr joghurt

2

21

evőkanál

kcal

olivaolaj

2

264

evőkanál

kcal

0

??

kcal

½

0

teáskanál

kcal

vöröshagyma

80

32

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

550

264

milliliter

kcal

ásványvíz

500

0

milliliter

kcal

étkezési zselatin

2

36

teáskanál

kcal

 

Recept

1. Palacsinta

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  ásványvíz 500 milliliter  finomliszt 400 gramm 

Tejből, vízből, olajból és lisztből, egy csipetnyi sóval, megsütjük száraz serpenyőn a palacsintát.

Tejből, vízből, olajból és lisztből, egy...

2. Májas pástétom

olivaolaj 2 evőkanál  vöröshagyma 80 gramm  csirkemáj 500 gramm

Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt májat. Puhára pirítjuk (kb. 6-8 percig).

Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát....

3. 

étkezési zselatin 2 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kemény sajt 120 gramm  natúr joghurt 2 evőkanál   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A zselatint langyos tejben felolvasztjuk. A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a joghurtot, sót, borsot, és a közepesen lehűlt májat, majd hozzáöntjük a zselatint.

A zselatint langyos tejben felolvasztjuk. A sajtot...

4. 

Botmixerrel majdnem pépesre mixereljük. Majd 2-3 órára hűtőbe helyezzük.

Botmixerrel majdnem pépesre mixereljük. Majd 2-3...

5. 

Az alaposan lehűtött masszát rákenjük a palacsintára, amelyet klasszikus módon betekerhetünk, vagy más formában is tálalhatunk. Egy palacsintára kb. 1,5 leveses kanál masszát helyezünk. A megadott mennyiség 12 palacsintára elegendő.

Az alaposan lehűtött masszát rákenjük a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés