RECEPTEK

Palacsinta májpástétommal

Palacsinta májpástétommal

Nagyszerű palacsinta sós-sajtos-májas töltelékkel.

recept,recept fotó,csirkemáj,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Csirkehús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemáj500gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt400gramm
kemény sajt120gramm
natúr joghurt2evőkanál
olivaolaj2evőkanál
-
½teáskanál
vöröshagyma80gramm
zsírszegény tej 1,5%550milliliter
ásványvíz500milliliter
étkezési zselatin2teáskanál

 

Recept

1. Palacsinta

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  ásványvíz 500 milliliter  finomliszt 400 gramm 

Tejből, vízből, olajból és lisztből, egy csipetnyi sóval, megsütjük száraz serpenyőn a palacsintát.

2. Májas pástétom

olivaolaj 2 evőkanál  vöröshagyma 80 gramm  csirkemáj 500 gramm

Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt májat. Puhára pirítjuk (kb. 6-8 percig).

3. 

étkezési zselatin 2 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kemény sajt 120 gramm  natúr joghurt 2 evőkanál   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A zselatint langyos tejben felolvasztjuk. A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a joghurtot, sót, borsot, és a közepesen lehűlt májat, majd hozzáöntjük a zselatint.

4. 

Botmixerrel majdnem pépesre mixereljük. Majd 2-3 órára hűtőbe helyezzük.

5. 

Az alaposan lehűtött masszát rákenjük a palacsintára, amelyet klasszikus módon betekerhetünk, vagy más formában is tálalhatunk. Egy palacsintára kb. 1,5 leveses kanál masszát helyezünk. A megadott mennyiség 12 palacsintára elegendő.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés