Sült csirkecombok zsemle töltelékkel
Recept sült csirkecombra egy klasszikus töltelékkel. Nagyon finom ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,csirkecomb, negyed,csirkemáj,kifli,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkecomb, negyed | 6 | darab | |
csirkemáj | 500 | gramm | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
kifli | 300 | gramm | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
petrezselyem zöldje | - | ||
piros paprika, őrölt | - | ||
sertészsír | - | ||
só | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter | |
újhagyma | 100 | gramm |
Recept
1.
csirkecomb, negyed 6 darab • só • piros paprika, őrölt • olivaolaj 50 milliliter
Mossuk meg a csirkecombokat, sózzuk meg, szórjuk meg borssal és tegyük egy tepsibe. Öntsük meg olívaolajjal, fedjük le és előmelegített sütőben süssük 45 percig, kb. 200 ° C-on. Ezután vegyük le a fedőt és süssük még hirtelen 15-20 percig.
2.
csirkemáj 500 gramm • kifli 300 gramm • tyúk tojás 5 darab • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • újhagyma 100 gramm • fokhagyma 5 gerezd • só 1 teáskanál • petrezselyem zöldje
A csirkemájat megmossuk, eltávolítjuk a hártyát és felszeleteljük. Vágjuk fel a kifliket, adjuk hozzá a tojást, tejet, apróra vágott hagymát (vagy finom újhagymát), a megtisztított zúzott fokhagymát, sót és az elkészített májat Hozzáadhatunk apróra vágott petrezselymet is. Jól összekeverjük és hagyjuk állni egy ideig.
3.
A tölteléket tegyük, zsiradékkal megkent és morzsával meghintett tepsi formába és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
4.
Bármilyen formát használhatunk, akár például kuglóf formát is. Rövid lehűlés után kiborítjuk a tölteléket a formából, felszeleteljük ...
5.
.. és a sült combokkal együtt tálalhatjuk. A köret különféle típusú zöldségsalátákat vagy rizst tartalmazhat.
Jó étvágyat!