szakacsreceptek.hu

Sült csirkemáj pástétom

Házilag készített sült csirkemáj pástétom. Hidegen tálaljuk. Friss kenyérrel vagy péksüteménnyel ízletes.

 

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Csirkemáj500gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Sertészsír150milliliter
1teáskanál
Tyúk tojás4darab

1. 

csirkemáj 500 g

A csirkemájat megmossuk.

2. 

tyúk tojás 4 db   1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK

A májhoz tojást, sót és fűszert adunk...

3. 

sertészsír 150 ml

...langyos olvasztott zsírt öntünk hozzá és botmixerrel összekeverjük.

4. 

habtejszín (30-33%) 250 ml

Hozzáöntjük a tejszínt, és jól összekeverjük.

5. 

A masszát egy mélyebb tepsibe öntjük, és lefedve 40 percig sütjük előmelegített sütőben 200°C-on.

6. 

40 perc után a pástétomot kitakarjuk és további 10 percig sütjük.

7. 

Ha kihűlt, felszeleteljük...

8. 

...és tálalhatjuk. A pástétomot hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés