Sült csirkemáj pástétom
Házilag készített sült csirkemáj pástétom. Hidegen tálaljuk. Friss kenyérrel vagy péksüteménnyel ízletes.
recept,recept fotó,csirkemáj,habtejszín (30-33%),Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemáj | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
sertészsír | 150 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab |
Recept
2.
tyúk tojás 4 darab • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A májhoz tojást, sót és fűszert adunk...
5.
A masszát egy mélyebb tepsibe öntjük, és lefedve 40 percig sütjük előmelegített sütőben 200°C-on.
6.
40 perc után a pástétomot kitakarjuk és további 10 percig sütjük.
7.
Ha kihűlt, felszeleteljük...
8.
...és tálalhatjuk. A pástétomot hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!