szakacsreceptek.hu

Csokis kosárkák vanília habbal

Gyorsan elkészíthető finomság csokoládéból és tejszínes-pudingos krémmel. Gyermek zsúrokra kiváló édesség.

 

Adag: 14

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Kosárkák készítése

főzőcsokoládé 200 g

Vízfürdőben étcsokoládét olvasztunk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A csokoládéhoz nem adunk semmit hozzá, hogy sűrű maradjon. Tipp: Az elkészítéshez bármilyen étcsokoládét használhatunk, ebben a receptben nugátos csokoládét használunk.

Kosárkák készítése

2. 

Előkészítjük a papírkosárkákat és belső széleit és az alját kikenjük a csokoládéval, a széleit egy picit vastagabbra készítsük, hogy amikor a papírt eltávolítjuk ne repedezzen meg. Majd hűtőben állni hagyjuk.

3. 

Kivesszük a hűtőből és óvatosan eltávolítjuk a papírkosárkákat.

4. 

édes mandulavelő

A kosárka aljára egy darab mandulát vagy mogyorót helyezünk.

5. Hab elkészítése

zsírszegény tej 1,5% ¼ l  vaníliás puding -por 30 g

A tej egy részében vanília pudingot keverünk el.

Hab elkészítése

6. 

vaníliacukor 2 db

A maradék tejbe vanília cukrot szórunk és felforraljuk.

7. 

Hozzáöntjük az elkevert pudingot és sűrű krémet főzünk.

8. 

habtejszín (30-33%) 180 ml

A kihűlt pudingba óvatosan tejszínhabot keverünk.

9. 

A vaníliás krémmel megtöltjük a cukrász zacskót és megtöltjük a kosárkákat.

10. 

kakaó

Végül meghintjük kakaóporral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés