RECEPTEK

Csokis kosárkák vanília habbal

Csokis kosárkák vanília habbal

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Gyorsan elkészíthető finomság csokoládéból és tejszínes-pudingos krémmel. Gyermek zsúrokra kiváló édesség.

recept,recept fotó,főzőcsokoládé,vaníliás puding -por,habtejszín (30-33%),Kosárkák,Gluténmentes

Kosárkák

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

főzőcsokoládé

200

1002

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

180

560

milliliter

kcal

kakaó

0

??

kcal

vaníliacukor

2

145

darab

kcal

vaníliás puding -por

30

107

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

¼

120

liter

kcal

édes mandulavelő

0

??

kcal

 

Recept

1. Kosárkák készítése

főzőcsokoládé 200 gramm

Vízfürdőben étcsokoládét olvasztunk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A csokoládéhoz nem adunk semmit hozzá, hogy sűrű maradjon. Tipp: Az elkészítéshez bármilyen étcsokoládét használhatunk, ebben a receptben nugátos csokoládét használunk.

Vízfürdőben étcsokoládét olvasztunk, majd...

2. 

Előkészítjük a papírkosárkákat és belső széleit és az alját kikenjük a csokoládéval, a széleit egy picit vastagabbra készítsük, hogy amikor a papírt eltávolítjuk ne repedezzen meg. Majd hűtőben állni hagyjuk.

Előkészítjük a papírkosárkákat és belső...

3. 

Kivesszük a hűtőből és óvatosan eltávolítjuk a papírkosárkákat.

Kivesszük a hűtőből és óvatosan...

4. 

édes mandulavelő

A kosárka aljára egy darab mandulát vagy mogyorót helyezünk.

A kosárka aljára egy darab mandulát vagy...

5. Hab elkészítése

zsírszegény tej 1,5% ¼ liter  vaníliás puding -por 30 gramm

A tej egy részében vanília pudingot keverünk el.

A tej egy részében vanília pudingot keverünk...

6. 

vaníliacukor 2 darab

A maradék tejbe vanília cukrot szórunk és felforraljuk.

A maradék tejbe vanília cukrot szórunk és...

7. 

Hozzáöntjük az elkevert pudingot és sűrű krémet főzünk.

Hozzáöntjük az elkevert pudingot és sűrű...

8. 

habtejszín (30-33%) 180 milliliter

A kihűlt pudingba óvatosan tejszínhabot keverünk.

A kihűlt pudingba óvatosan tejszínhabot...

9. 

A vaníliás krémmel megtöltjük a cukrász zacskót és megtöltjük a kosárkákat.

A vaníliás krémmel megtöltjük a cukrász...

10. 

kakaó

Végül meghintjük kakaóporral.

Végül meghintjük kakaóporral....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés