Tejfölös kelkáposzta

Egy lap recept a tejfölös kelkáposztára. Saját ízlés szerint adhatunk hozzá hogy finomabb legyen fokhagymát, pirított vöröshagymát, agy megszórhatjuk napraforgó illetve szezám maggal is.
recept,recept fotó,kel,habtejszín (30-33%),Zöldség köretek,Gluténmentes
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
kel | 400 ?? | gramm kcal | |
szerencsendió, őrölt | ¼ ?? | teáskanál kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal |
Recept

2.
A levelekről levágjuk a középső vastag részt.

3.
Majd apró darabokra vágjuk fel a leveleket.

4.
só ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál
A kelkáposztát pároljuk egy edényben vagy wokban egy kevés vízzel felöntve.Csak 10 percig pároljuk. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.

5.
habtejszín (30-33%) 100 milliliter
Ezután hozzáadjuk a tejfölt és még 5 percig együtt főzzük, néha megkeverjük.

Jó étvágyat!