Tejfölös kelkáposzta
Egy lap recept a tejfölös kelkáposztára. Saját ízlés szerint adhatunk hozzá hogy finomabb legyen fokhagymát, pirított vöröshagymát, agy megszórhatjuk napraforgó illetve szezám maggal is.
recept,recept fotó,kel,habtejszín (30-33%),Zöldség köretek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 100 | milliliter | |
kel | 400 | gramm | |
szerencsendió, őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | ¼ | teáskanál |
Recept
2.
A levelekről levágjuk a középső vastag részt.
3.
Majd apró darabokra vágjuk fel a leveleket.
4.
só ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál
A kelkáposztát pároljuk egy edényben vagy wokban egy kevés vízzel felöntve.Csak 10 percig pároljuk. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
5.
habtejszín (30-33%) 100 milliliter
Ezután hozzáadjuk a tejfölt és még 5 percig együtt főzzük, néha megkeverjük.
Jó étvágyat!