RECEPTEK

Tejfölös kelkáposzta

Tejfölös kelkáposzta

Egy lap recept a tejfölös kelkáposztára. Saját ízlés szerint adhatunk hozzá hogy finomabb legyen fokhagymát, pirított vöröshagymát, agy megszórhatjuk napraforgó illetve szezám maggal is.

recept,recept fotó,kel,habtejszín (30-33%),Zöldség köretek,Gluténmentes

Zöldség köretek

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt¼teáskanál
habtejszín (30-33%)100milliliter
kel400gramm
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
¼teáskanál

 

Recept

1. 

kel 400 gramm

A kelkáposztát hideg vízben megmossuk, leveleire bontjuk.

2. 

A levelekről levágjuk a középső vastag részt.

3. 

Majd apró darabokra vágjuk fel a leveleket.

4. 

 ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál

A kelkáposztát pároljuk egy edényben vagy wokban egy kevés vízzel felöntve.Csak 10 percig pároljuk. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.

5. 

habtejszín (30-33%) 100 milliliter

Ezután hozzáadjuk a tejfölt és még 5 percig együtt főzzük, néha megkeverjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit