szakacsreceptek.hu

Tejfölös kelkáposzta

    

Egy lap recept a tejfölös kelkáposztára. Saját ízlés szerint adhatunk hozzá hogy finomabb legyen fokhagymát, pirított vöröshagymát, agy megszórhatjuk napraforgó illetve szezám maggal is.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fekete bors, őrölt¼teáskanál
habtejszín (30-33%)100milliliter
kel400gramm
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
¼teáskanál

1. 

kel 400 gramm

A kelkáposztát hideg vízben megmossuk, leveleire bontjuk.

2. 

A levelekről levágjuk a középső vastag részt.

3. 

Majd apró darabokra vágjuk fel a leveleket.

4. 

 ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál

A kelkáposztát pároljuk egy edényben vagy wokban egy kevés vízzel felöntve.Csak 10 percig pároljuk. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.

5. 

habtejszín (30-33%) 100 milliliter

Ezután hozzáadjuk a tejfölt és még 5 percig együtt főzzük, néha megkeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés