szakacsreceptek.hu

Ízletes rizikegomba leves

Ízletes rizikegomba leves

    

Sűrű leves népszerű őszi gombából burgonyával és zöldségekkel. Ez a gombaleves nemcsak jóllakat, hanem melegen is tart!

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

ízletes rizike 800 gramm

A gombát megmossuk és felszeleteljük.

2. 

répa 100 gramm  zeller 100 gramm

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és durvára lereszeljük.

3. 

burgonya 200 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

4. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

5. 

 1.5 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Adjunk zöldségeket, sót és fűszereket a hagymához. Keverjük össze és főzzük röviden.

6. 

víz 1.2 liter

Hozzá öntjük a vizet...

7. 

...és hozzáadjuk a burgonyát. 25 percig főzzük.

8. 

napraforgó olaj 3 evőkanál  finomliszt 1 evőkanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz 200 milliliter

A lisztet olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és felöntjük vízzel. Megfőzzük a rántást.

9. 

Öntsük a rántást a levesbe és forraljuk fel.

10. 

fokhagyma 3 gerezd

Végül a megtisztított és préselt fokhagymagerezdeket keverjük a levesbe...

11. 

petrezselyem zöldje

... és apróra vágott petrezselymet.

Jó étvágyat!

burgonya200gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt1evőkanál
fokhagyma3gerezd
hagyma150gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
napraforgó olaj6evőkanál
petrezselyem zöldje0
piros paprika, őrölt2teáskanál
répa100gramm
1.5teáskanál
víz1.2liter
víz200milliliter
zeller100gramm
ízletes rizike800gramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés