Ízletes rizikegomba leves
Sűrű leves népszerű őszi gombából burgonyával és zöldségekkel. Ez a gombaleves nemcsak jóllakat, hanem melegen is tart!
recept,recept fotó,ízletes rizike,Gombalevesek,Levesek,Laktózmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 6 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | 0 | ||
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
répa | 100 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 1.2 | liter | |
víz | 200 | milliliter | |
zeller | 100 | gramm | |
ízletes rizike | 800 | gramm |
Recept
4.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
5.
só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Adjunk zöldségeket, sót és fűszereket a hagymához. Keverjük össze és főzzük röviden.
7.
...és hozzáadjuk a burgonyát. 25 percig főzzük.
8.
napraforgó olaj 3 evőkanál • finomliszt 1 evőkanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz 200 milliliter
A lisztet olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és felöntjük vízzel. Megfőzzük a rántást.
9.
Öntsük a rántást a levesbe és forraljuk fel.
Jó étvágyat!