Medvehagyma főzelék burgonyával

Egyszerű tejfölös főzelék, medvehagymából és burgonyából.
recept,recept fotó,medvehagyma,burgonya,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Vegetáriánus receptek,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások › Vegetáriánus receptek › Szezonális receptek › Szezon - Medvehagyma › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
Fasírozott recept | 0 ?? | kcal | |
Karfiol fasírozott recept | 0 ?? | kcal | |
burgonya | 600 552 | gramm kcal | |
citromlé | 0 ?? | kcal | |
ecet | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 25 87 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
medvehagyma | 100 19 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 128 | milliliter kcal | |
víz | 400 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
...felaprítjuk.

3.
burgonya 600 gramm • víz 400 milliliter • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

4.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • finomliszt 25 gramm
Tejfölben, tejet és lisztet habarunk el.


6.
...leöntjük a tejfölös-tejes habarással. Felforraljuk. Meglocsolhatjuk citrom lével vagy adhatunk hozzá egy kevés felforralt ecetet.

7.
Karfiol fasírozott recept • Fasírozott recept
Tükörtojással, karfiol fasírozottal, stb tálalhatjuk. De tálalhatjuk hús fasírozottal vagy akár sült virslivel is.

Jó étvágyat!