RECEPTEK

Medvehagyma főzelék burgonyával

Medvehagyma főzelék burgonyával

Egyszerű tejfölös főzelék, medvehagymából és burgonyából.

recept,recept fotó,medvehagyma,burgonya,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Vegetáriánus receptek,Szezonális receptek

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Fasírozott recept-
Karfiol fasírozott recept-
burgonya600gramm
citromlé-
ecet-
finomliszt25gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor½teáskanál
medvehagyma100gramm
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
víz400milliliter

 

Recept

1. 

medvehagyma 100 gramm

A medvehagymát megmossuk...

2. 

...felaprítjuk.

3. 

burgonya 600 gramm  víz 400 milliliter   1 teáskanál

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

4. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  finomliszt 25 gramm

Tejfölben, tejet és lisztet habarunk el.

5. 

kristálycukor ½ teáskanál

A krumplihoz egy kevés cukrot adunk és a fokhagymát...

6. 

citromlé  ecet

...leöntjük a tejfölös-tejes habarással. Felforraljuk. Meglocsolhatjuk citrom lével vagy adhatunk hozzá egy kevés felforralt ecetet.

7. 

Karfiol fasírozott recept  Fasírozott recept

Tükörtojással, karfiol fasírozottal, stb tálalhatjuk. De tálalhatjuk hús fasírozottal vagy akár sült virslivel is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés