Karfiol fasírozott
Egy finom karfiolfasírt ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,karfiol,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér pékáru | 2 | darab | |
fekete bors, őrölt | - | ||
karfiol | 1 | darab | |
majoránna | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsemlemorzsa | 1 | marék | |
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
2.
fehér pékáru 2 darab • tyúk tojás 1 darab • zsírszegény tej 1,5% • zsemlemorzsa 1 marék • só • fekete bors, őrölt • majoránna
A kenyeret langyos tejbe áztatjuk. Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűszerekkel, tojással, és a beáztatott kenyérrel. Ha nem elég szilárd a massza, még adjunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát.
3.
Gombócokat formázunk belőle , megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.
Jó étvágyat!