Sült karfiol burgonyával és sajttal.
Rakott karfiol pikáns Niva sajttal, amely a francia Roquefort sajtnak megfelelő.
recept,recept fotó,karfiol,burgonya,Niva sajt,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Niva sajt | 120 | gramm | |
burgonya | 300 | gramm | |
fehér bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 250 | gramm | |
karfiol | 1 | kilogramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | - | ||
zsemlemorzsa | - |
Recept
1.
karfiol 1 kilogramm
A karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, 15 percig sós vízben főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk.
3.
A karfiolhoz hozzáadjuk a hagymát.
5.
Hozzáadjuk a karfiolhoz és összekeverjük.
7.
tejföl (14-18%) 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só 1 teáskanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál
Tejfölben, tejet, tojást, sót és borsot keverünk el.
8.
A habarással leöntjük a karfiolt, forró sütőbe helyezzük és 200°C sütjük 30 percig.
10.
Megszórjuk vele a karfiolt...
11.
...és még további 10-15 percig sütjük.
Jó étvágyat!