Sült karfiol burgonyával és sajttal.

Rakott karfiol pikáns Niva sajttal, amely a francia Roquefort sajtnak megfelelő.
recept,recept fotó,karfiol,burgonya,Niva sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Niva sajt | 120 459 | gramm kcal | |
burgonya | 300 276 | gramm kcal | |
fehér bors, őrölt | ½ ?? | teáskanál kcal | |
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
karfiol | 1 290 | kilogramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 200 ?? | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 96 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
karfiol 1 kilogramm
A karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, 15 percig sós vízben főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk.


3.
A karfiolhoz hozzáadjuk a hagymát.


5.
Hozzáadjuk a karfiolhoz és összekeverjük.


7.
tejföl (14-18%) 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só 1 teáskanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál
Tejfölben, tejet, tojást, sót és borsot keverünk el.

8.
A habarással leöntjük a karfiolt, forró sütőbe helyezzük és 200°C sütjük 30 percig.


10.
Megszórjuk vele a karfiolt...

11.
...és még további 10-15 percig sütjük.

Jó étvágyat!