szakacsreceptek.hu

Rakott karfiol túróval

    

Nagyon finom rakott karfiol, extra fehérjével, túróval, sósan. Savanyú uborkával vagy savanyú káposztával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Edámi sajt200gramm
búzadara2evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
főzőtejszín (10-12%-os)250milliliter
karfiol1kilogramm
lágy túró500gramm
repceolaj2evőkanál
1teáskanál
tyúk tojás2darab

1. 

karfiol 1 kilogramm

A karfiolt rózsáira bontjuk és sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük.

2. 

repceolaj 2 evőkanál   ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A kivajazott sütő tálba rakjuk a karfiol felét, sózzuk, borsozzuk.

3. 

lágy túró 500 gramm   ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A túró feléből elkészítjük a másik réteget. Ezután jön megint a karfiol, só, bors. A tetejére pedig a maradék túró.

4. 

tyúk tojás 2 darab  főzőtejszín (10-12%-os) 250 milliliter  búzadara 2 evőkanál   ½ teáskanál

A tojást, tejszínt, búzadarát, sót egy tálba rakjuk és felverjük.

5. 

Egyenletesen leöntjük vele a karfiolt.

6. 

Edámi sajt 200 gramm

A sajtot vastagan lereszeljük.

7. 

Az elkészített sajttal egyenletesen megszórjuk a tetejét.

8. 

50 percig 200°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés