Rakott karfiol túróval

Nagyon finom rakott karfiol, extra fehérjével, túróval, sósan. Savanyú uborkával vagy savanyú káposztával tálaljuk.
recept,recept fotó,lágy túró,karfiol,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
356 g
Adag energiatartalma
377 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 10 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 200 572 | gramm kcal | |
búzadara | 2 109 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
főzőtejszín (10-12%-os) | 250 325 | milliliter kcal | |
karfiol | 1 290 | kilogramm kcal | |
lágy túró | 500 510 | gramm kcal | |
repceolaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal |
Recept
1.
karfiol 1 kilogramm
A karfiolt rózsáira bontjuk és sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük.

2.
repceolaj 2 evőkanál • só ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A kivajazott sütő tálba rakjuk a karfiol felét, sózzuk, borsozzuk.

3.
lágy túró 500 gramm • só ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A túró feléből elkészítjük a másik réteget. Ezután jön megint a karfiol, só, bors. A tetejére pedig a maradék túró.

4.
tyúk tojás 2 darab • főzőtejszín (10-12%-os) 250 milliliter • búzadara 2 evőkanál • só ½ teáskanál
A tojást, tejszínt, búzadarát, sót egy tálba rakjuk és felverjük.

5.
Egyenletesen leöntjük vele a karfiolt.


7.
Az elkészített sajttal egyenletesen megszórjuk a tetejét.

8.
50 percig 200°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!