szakacsreceptek.hu

Rántott karfiol csicseriborsó lisztből készült bundában

    

A karfiolos pakora (Gobi pakora) az egyik kedvelt Indiai étel. Vacsorára tálalják egy finom csésze teával, de akár ebédre is tálalhatjuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Garam masala fűszer½teáskanál
csicseriborsóliszt150gramm
himalája étkezési só rózsaszín½teáskanál
karfiol500gramm
víz150milliliter
étolaj-

1. 

karfiol 500 gramm

A karfiolt kisebb darabokra szedjük, megmossuk és belerakjuk egy lábasba. Leöntjük forró sós vízzel és 3 percig főzzük. Leszűrjük, lefedjük és hagyjuk a lábasban a párában 5 percig puhulni, majd levesszük a fedőt és hagyjuk lehűlni.

2. 

csicseriborsóliszt 150 gramm  himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál  Garam masala fűszer ½ teáskanál

A lisztet összekeverjük sóval és fűszerrel.

3. 

víz 150 milliliter

Hozzáöntünk 100 ml vizet, elkeverjük. Szükség szerint még hozzáadunk kb. 50 ml vizet, úgy hogy lágy massza legyen belőle.

4. 

A masszába belemártogatjuk a karfiolt...

5. 

étolaj

...majd forró olajban rántjuk.

6. 

Miután kivettük az olajból, lecsepegtetjük ...

7. 

...és amikor kihűlt, tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés