RECEPTEK

Rántott karfiol csicseriborsó lisztből készült bundában

Rántott karfiol csicseriborsó lisztből készült bundában

A karfiolos pakora (Gobi pakora) az egyik kedvelt Indiai étel. Vacsorára tálalják egy finom csésze teával, de akár ebédre is tálalhatjuk.

recept,recept fotó,karfiol,csicseriborsóliszt,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Garam masala fűszer½teáskanál
csicseriborsóliszt150gramm
himalája étkezési só rózsaszín½teáskanál
karfiol500gramm
víz150milliliter
étolaj-

 

Recept

1. 

karfiol 500 gramm

A karfiolt kisebb darabokra szedjük, megmossuk és belerakjuk egy lábasba. Leöntjük forró sós vízzel és 3 percig főzzük. Leszűrjük, lefedjük és hagyjuk a lábasban a párában 5 percig puhulni, majd levesszük a fedőt és hagyjuk lehűlni.

2. 

csicseriborsóliszt 150 gramm  himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál  Garam masala fűszer ½ teáskanál

A lisztet összekeverjük sóval és fűszerrel.

3. 

víz 150 milliliter

Hozzáöntünk 100 ml vizet, elkeverjük. Szükség szerint még hozzáadunk kb. 50 ml vizet, úgy hogy lágy massza legyen belőle.

4. 

A masszába belemártogatjuk a karfiolt...

5. 

étolaj

...majd forró olajban rántjuk.

6. 

Miután kivettük az olajból, lecsepegtetjük ...

7. 

...és amikor kihűlt, tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit