RECEPTEK

Rántott karfiol csicseriborsó lisztből készült bundában

Rántott karfiol csicseriborsó lisztből készült bundában

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

A karfiolos pakora (Gobi pakora) az egyik kedvelt Indiai étel. Vacsorára tálalják egy finom csésze teával, de akár ebédre is tálalhatjuk.

recept,recept fotó,karfiol,csicseriborsóliszt,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

Garam masala fűszer

½

9

teáskanál

kcal

csicseriborsóliszt

150

581

gramm

kcal

himalája étkezési só rózsaszín

½

0

teáskanál

kcal

karfiol

500

145

gramm

kcal

víz

150

0

milliliter

kcal

étolaj

0

??

kcal

 

Recept

1. 

karfiol 500 gramm

A karfiolt kisebb darabokra szedjük, megmossuk és belerakjuk egy lábasba. Leöntjük forró sós vízzel és 3 percig főzzük. Leszűrjük, lefedjük és hagyjuk a lábasban a párában 5 percig puhulni, majd levesszük a fedőt és hagyjuk lehűlni.

A karfiolt kisebb darabokra szedjük, megmossuk...

2. 

csicseriborsóliszt 150 gramm  himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál  Garam masala fűszer ½ teáskanál

A lisztet összekeverjük sóval és fűszerrel.

A lisztet összekeverjük sóval és fűszerrel....

3. 

víz 150 milliliter

Hozzáöntünk 100 ml vizet, elkeverjük. Szükség szerint még hozzáadunk kb. 50 ml vizet, úgy hogy lágy massza legyen belőle.

Hozzáöntünk 100 ml vizet, elkeverjük....

4. 

A masszába belemártogatjuk a karfiolt...

A masszába belemártogatjuk a karfiolt......

5. 

étolaj

...majd forró olajban rántjuk.

...majd forró olajban rántjuk....

6. 

Miután kivettük az olajból, lecsepegtetjük ...

Miután kivettük az olajból, lecsepegtetjük ......

7. 

...és amikor kihűlt, tálalhatjuk.

...és amikor kihűlt, tálalhatjuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés