Rántott karfiol csicseriborsó lisztből készült bundában

A karfiolos pakora (Gobi pakora) az egyik kedvelt Indiai étel. Vacsorára tálalják egy finom csésze teával, de akár ebédre is tálalhatjuk.
recept,recept fotó,karfiol,csicseriborsóliszt,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Indiai receptek › Vegetáriánus receptek › Vegán receptek › Laktózmentes › Gluténmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Karfiol ›Hozzávalók
Hozzávalók
Garam masala fűszer | ½ 9 | teáskanál kcal | |
csicseriborsóliszt | 150 581 | gramm kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | ½ 0 | teáskanál kcal | |
karfiol | 500 145 | gramm kcal | |
víz | 150 0 | milliliter kcal | |
étolaj | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
karfiol 500 gramm
A karfiolt kisebb darabokra szedjük, megmossuk és belerakjuk egy lábasba. Leöntjük forró sós vízzel és 3 percig főzzük. Leszűrjük, lefedjük és hagyjuk a lábasban a párában 5 percig puhulni, majd levesszük a fedőt és hagyjuk lehűlni.

2.
csicseriborsóliszt 150 gramm • himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál • Garam masala fűszer ½ teáskanál
A lisztet összekeverjük sóval és fűszerrel.

3.
víz 150 milliliter
Hozzáöntünk 100 ml vizet, elkeverjük. Szükség szerint még hozzáadunk kb. 50 ml vizet, úgy hogy lágy massza legyen belőle.

4.
A masszába belemártogatjuk a karfiolt...


6.
Miután kivettük az olajból, lecsepegtetjük ...

7.
...és amikor kihűlt, tálalhatjuk.

Jó étvágyat!