Parmezános sült karfiol
Könnyű és egy gyors vacsora. Tálalhatjuk magában vagy burgonyapürével.
recept,recept fotó,karfiol,Parmezán sajt,Húsnélküli ételek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 40 | gramm | |
himalája étkezési só rózsaszín | ½ | teáskanál | |
karfiol | 400 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 40 | gramm | |
víz | - |
Recept
1.
Szedjük szét a karfiolt rózsáira. Kb. 10-15 percig főzzük a karfiolrózsákat sós vízben, majd öntsük le róluk a vizet, és tegyük őket hűlni.
2.
tyúk tojás 4 darab • Parmezán sajt 40 gramm • himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál
A parmezán sajtot reszeljük le és keverjük össze a tojásokkal. Sózzuk meg.
3.
vaj 40 gramm
A karfiolt rakjuk egy vastagon kivajazott sütő edény aljára. Leöntjük a tojásos sajttal.
4.
Forró sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!