Karfiolos rántotta

Klasszikus recept a tojásos karfiol elkészítésére. Só nélkül gyereknek is tálalható.
recept,recept fotó,tyúk tojás,karfiol,hagyma,vaj,Húsnélküli ételek,Receptek babáknak,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Receptek babáknak › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Hagyma › Szezon - Karfiol ›Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
karfiol | 800 232 | gramm kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tengeri só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 8 704 | darab kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
A vizet leöntjük és lágyan, nem kásásra, szétnyomkodjuk a karfiolt.

3.
hagyma 150 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • víz 50 milliliter
A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük és olajon megpirítjuk. Felöntjük vízzel és a még fedő alatt pároljuk.

4.
Hozzáadjuk az elkészített karfiolt, összekeverjük.

5.
tyúk tojás 8 darab • só • vaj 30 gramm
A tojásokat egy tálban kikeverjük, hozzáadjuk a karfiolhoz és állandó keverés mellett megsütjük. Sózzuk és egy kis vajat keverünk bele.

Jó étvágyat!