Karfiolos rántotta
Klasszikus recept a tojásos karfiol elkészítésére. Só nélkül gyereknek is tálalható.
recept,recept fotó,tyúk tojás,karfiol,hagyma,vaj,Húsnélküli ételek,Receptek babáknak,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Receptek babáknak Gluténmentes Szezonális receptek Szezon - Karfiol Szezon - Hagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 150 | gramm | |
karfiol | 800 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
tengeri só | - | ||
tyúk tojás | 8 | darab | |
vaj | 30 | gramm | |
víz | - | ||
víz | 50 | milliliter |
Recept

2.
A vizet leöntjük és lágyan, nem kásásra, szétnyomkodjuk a karfiolt.

3.
hagyma 150 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • víz 50 milliliter
A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük és olajon megpirítjuk. Felöntjük vízzel és a még fedő alatt pároljuk.

4.
Hozzáadjuk az elkészített karfiolt, összekeverjük.

5.
tyúk tojás 8 darab • só • vaj 30 gramm
A tojásokat egy tálban kikeverjük, hozzáadjuk a karfiolhoz és állandó keverés mellett megsütjük. Sózzuk és egy kis vajat keverünk bele.

Jó étvágyat!