Karfiolos krumplilepény

Finom, lágy krumplilepény karfiollal. Fokhagymával és majorannával ízesítve kiváló ínyencek számára akár ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,karfiol,burgonya,fokhagyma,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
233 g
Adag energiatartalma
315 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 200 184  | gramm kcal  | |
| fekete bors, őrölt | ¼ 5  | teáskanál kcal  | |
| fokhagyma | 2 11  | gerezd kcal  | |
| karfiol | 200 58  | gramm kcal  | |
| kurkuma fűszerkeverék | ½ 8  | teáskanál kcal  | |
| majoránna | 1 11  | teáskanál kcal  | |
| rétesliszt | 200 712  | gramm kcal  | |
| só | ½ 0  | teáskanál kcal  | |
| tyúk tojás | 2 176  | darab kcal  | |
| zsírszegény tej 1,5% | 200 96  | milliliter kcal  | 
Recept
1.
karfiol 200 gramm • burgonya 200 gramm • rétesliszt 200 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tyúk tojás 2 darab
A megadott alapanyagokat együtt jól összeturmixoljuk.

2.
majoránna 1 teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál
Hozzáturmixoljuk a fokhagymát és a fűszereket.

3.
Az elkészített tésztát egy fél órára hűvös helyre helyezzük el.

4.
Az elkészített tésztából egy kanál segítségével kis kupacokat rakunk a forró olajba és kisütjük az egyik oldaláról és...

5.
...a másik oldaláról is. Miután kivettük az olajból egy papírtörlőre helyezzük el és hagyjuk felszívni a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!























