szakacsreceptek.hu

Karfiolos krumplilepény

    

Finom, lágy krumplilepény karfiollal. Fokhagymával és majorannával ízesítve kiváló ínyencek számára akár ebédre vagy vacsorára.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya200gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
karfiol200gramm
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
majoránna1teáskanál
rétesliszt200gramm
½teáskanál
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

karfiol 200 gramm  burgonya 200 gramm  rétesliszt 200 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tyúk tojás 2 darab

A megadott alapanyagokat együtt jól összeturmixoljuk.

2. 

majoránna 1 teáskanál  fokhagyma 2 gerezd   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál

Hozzáturmixoljuk a fokhagymát és a fűszereket.

3. 

Az elkészített tésztát egy fél órára hűvös helyre helyezzük el.

4. 

Az elkészített tésztából egy kanál segítségével kis kupacokat rakunk a forró olajba és kisütjük az egyik oldaláról és...

5. 

...a másik oldaláról is. Miután kivettük az olajból egy papírtörlőre helyezzük el és hagyjuk felszívni a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés