szakacsreceptek.hu

Krumpli lángos

    

Magyar lángos kelt tésztából főtt burgonyával. A lángos puha, lágy és nagyon finom. Ízlés szerint tálaljuk, tejfellel és sajttal.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya200gramm
finomliszt½teáskanál
finomliszt400gramm
friss élesztő20gramm
kristálycukor½teáskanál
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
víz150milliliter
étolaj-

1. 

burgonya 200 gramm

A burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük. Miután kihűlt meghámozzuk.

2. 

Lereszeljük a burgonyát.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál  finomliszt ½ teáskanál  friss élesztő 20 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

4. 

finomliszt 400 gramm  víz 150 milliliter   1 teáskanál

Egy tálba lisztet szórunk és hozzáadjuk a reszelt burgonyát, kovászt, langyos vizet és sót.

5. 

A tésztát jól kidagasszuk, letakarjuk és egy órán keresztül kelni hagyjuk.

6. 

Cipókat készítünk a tésztából.

7. 

Lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk őket kör alakra kb 20 cm átmérővel.

8. 

étolaj

Az elkészített tésztát forró olajon kisütjük...

9. 

...mindkét oldaláról.

10. 

A kisült lángosokat kivesszük az olajból, lecsepegtetjük és egymásra helyezzük őket.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés