Krumpli lángos
Magyar lángos kelt tésztából főtt burgonyával. A lángos puha, lágy és nagyon finom. Ízlés szerint tálaljuk, tejfellel és sajttal.
recept,recept fotó,burgonya,finomliszt,finomliszt,friss élesztő,Húsnélküli ételek,A magyar konyha receptjei
Húsnélküli ételek
A magyar konyha receptjei
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 200 | gramm | |
finomliszt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 400 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
víz | 150 | milliliter | |
étolaj | - |
Recept
2.
Lereszeljük a burgonyát.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • finomliszt ½ teáskanál • friss élesztő 20 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
4.
finomliszt 400 gramm • víz 150 milliliter • só 1 teáskanál
Egy tálba lisztet szórunk és hozzáadjuk a reszelt burgonyát, kovászt, langyos vizet és sót.
5.
A tésztát jól kidagasszuk, letakarjuk és egy órán keresztül kelni hagyjuk.
6.
Cipókat készítünk a tésztából.
7.
Lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk őket kör alakra kb 20 cm átmérővel.
9.
...mindkét oldaláról.
10.
A kisült lángosokat kivesszük az olajból, lecsepegtetjük és egymásra helyezzük őket.
Jó étvágyat!