Burgonya-sárgarépás lepény
Kedvenc burgonya lepény, ezúttal sárgarépával :)
recept,recept fotó,burgonya,répa,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 100 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
repceolaj | - | ||
répa | 400 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
teljes kiőrlésű liszt | 50 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab |
Recept
1.
burgonya 800 gramm • répa 400 gramm • hagyma 100 gramm
A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és durvára lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, és szintén lereszeljük.
2.
só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • majoránna 2 teáskanál
Sózzuk, borsozzuk, majoránnát adunk hozzá, és botmixerrel enyhén összekeverjük.
6.
Egy serpenyőbe, megfelelő mennyiségű forró olajjal, rakjuk a masszát egy leveseskanál segítségével és kenjük szét őket lepény formájúra.
7.
Mindkét oldaláról megsütjük.
Jó étvágyat!