Burgonya-sárgarépás lepény

Kedvenc burgonya lepény, ezúttal sárgarépával :)
recept,recept fotó,burgonya,répa,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
| fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
| fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
| hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
| majoránna | 2 21 | teáskanál kcal | |
| repceolaj | 0 ?? | kcal | |
| répa | 400 180 | gramm kcal | |
| só | 2 0 | teáskanál kcal | |
| teljes kiőrlésű liszt | 50 168 | gramm kcal | |
| tyúk tojás | 3 264 | darab kcal |
Recept
1.
burgonya 800 gramm • répa 400 gramm • hagyma 100 gramm
A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és durvára lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, és szintén lereszeljük.

2.
só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • majoránna 2 teáskanál
Sózzuk, borsozzuk, majoránnát adunk hozzá, és botmixerrel enyhén összekeverjük.




6.
Egy serpenyőbe, megfelelő mennyiségű forró olajjal, rakjuk a masszát egy leveseskanál segítségével és kenjük szét őket lepény formájúra.

7.
Mindkét oldaláról megsütjük.

Jó étvágyat!























