RECEPTEK

Burgonya-sárgarépás lepény

Burgonya-sárgarépás lepény

Kedvenc burgonya lepény, ezúttal sárgarépával :)

recept,recept fotó,burgonya,répa,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya800gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt100gramm
fokhagyma3gerezd
hagyma100gramm
majoránna2teáskanál
repceolaj-
répa400gramm
2teáskanál
teljes kiőrlésű liszt50gramm
tyúk tojás3darab

 

Recept

1. 

burgonya 800 gramm  répa 400 gramm  hagyma 100 gramm

A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és durvára lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, és szintén lereszeljük.

2. 

 2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  majoránna 2 teáskanál

Sózzuk, borsozzuk, majoránnát adunk hozzá, és botmixerrel enyhén összekeverjük.

3. 

finomliszt 100 gramm  teljes kiőrlésű liszt 50 gramm

Hozzá keverjük a liszteket...

4. 

tyúk tojás 3 darab

...tojást...

5. 

fokhagyma 3 gerezd

...és a megpucolt, préselt fokhagymát.

6. 

repceolaj

Egy serpenyőbe, megfelelő mennyiségű forró olajjal, rakjuk a masszát egy leveseskanál segítségével és kenjük szét őket lepény formájúra.

7. 

Mindkét oldaláról megsütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit