RECEPTEK

Burgonya lepény karfiollal és brokkolival

Burgonya lepény karfiollal és brokkolival

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Finom ízletes lepény, amely mindenkinek tetszeni fog. Külön fogyasztjuk, vagy köretként is szolgálhatjuk grillezett pulyka vagy csirke mellé.

recept,recept fotó,karfiol,brokkoli,burgonya,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Vegetáriánus receptek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

brokkoli

400

132

gramm

kcal

burgonya

1

920

kilogramm

kcal

finomliszt

100

347

gramm

kcal

fokhagyma

5

27

gerezd

kcal

karfiol

600

174

gramm

kcal

majoránna

2

21

teáskanál

kcal

repceolaj

0

??

kcal

3

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

zsemlemorzsa

100

373

gramm

kcal

 

Recept

1. 

karfiol 600 gramm  brokkoli 400 gramm   1 teáskanál

A karfiolt és a brokkolit rózsáira bontjuk. Vizet öntünk rá, sózzuk és gőzben puhára főzzük. Öntsük le a vizet és hagyjuk kihűlni. Ezután finomra törjük.

A karfiolt és a brokkolit rózsáira bontjuk. ...

2. 

burgonya 1 kilogramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és vastagra lereszeljük.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és vastagra...

3. 

Öntsük le a vizet a burgonyából, és keverjük össze a karfiollal és brokkolival.

Öntsük le a vizet a burgonyából, és keverjük...

4. 

 2 teáskanál  tyúk tojás 4 darab  majoránna 2 teáskanál  fokhagyma 5 gerezd

Adjunk hozzá sót, tojást, majoránnát és megtisztított, préselt fokhagymagerezdeket. Keverjük össze.

Adjunk hozzá sót, tojást, majoránnát és...

5. 

finomliszt 100 gramm  zsemlemorzsa 100 gramm

Zsemlemorzsával és liszttel besűrítjük.

Zsemlemorzsával és liszttel besűrítjük....

6. 

Keverjük össze és hagyjuk állni egy ideig. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis lisztet vagy zsemlemorzsát, ha a tészta túl ritka

Keverjük össze és hagyjuk állni egy ideig. Ha...

7. 

repceolaj

A tésztából lepény formát készítünk és olajban megsütjük az egyik ...

A tésztából lepény formát készítünk és...

8. 

....és a másik oldaláról is,

....és a másik oldaláról is,...

9. 

A lepény nem túl zsíros, ezért a tányérra papírtörlő nélkül tesszük, amit általában a lángosnál használunk a felesleges zsiradék felszívására.

A lepény nem túl zsíros, ezért a tányérra...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés