szakacsreceptek.hu

Burgonya lepény karfiollal és brokkolival

Burgonya lepény karfiollal és brokkolival

    

Finom ízletes lepény, amely mindenkinek tetszeni fog. Külön fogyasztjuk, vagy köretként is szolgálhatjuk grillezett pulyka vagy csirke mellé.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

karfiol 600 gramm  brokkoli 400 gramm   1 teáskanál

A karfiolt és a brokkolit rózsáira bontjuk. Vizet öntünk rá, sózzuk és gőzben puhára főzzük. Öntsük le a vizet és hagyjuk kihűlni. Ezután finomra törjük.

2. 

burgonya 1 kilogramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és vastagra lereszeljük.

3. 

Öntsük le a vizet a burgonyából, és keverjük össze a karfiollal és brokkolival.

4. 

 2 teáskanál  tyúk tojás 4 darab  majoránna 2 teáskanál  fokhagyma 5 gerezd

Adjunk hozzá sót, tojást, majoránnát és megtisztított, préselt fokhagymagerezdeket. Keverjük össze.

5. 

finomliszt 100 gramm  zsemlemorzsa 100 gramm

Zsemlemorzsával és liszttel besűrítjük.

6. 

Keverjük össze és hagyjuk állni egy ideig. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis lisztet vagy zsemlemorzsát, ha a tészta túl ritka

7. 

repceolaj

A tésztából lepény formát készítünk és olajban megsütjük az egyik ...

8. 

....és a másik oldaláról is,

9. 

A lepény nem túl zsíros, ezért a tányérra papírtörlő nélkül tesszük, amit általában a lángosnál használunk a felesleges zsiradék felszívására.

Jó étvágyat!

brokkoli400gramm
burgonya1kilogramm
finomliszt100gramm
fokhagyma5gerezd
karfiol600gramm
majoránna2teáskanál
repceolaj-
3teáskanál
tyúk tojás4darab
zsemlemorzsa100gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés