Burgonya lepény karfiollal és brokkolival
Finom ízletes lepény, amely mindenkinek tetszeni fog. Külön fogyasztjuk, vagy köretként is szolgálhatjuk grillezett pulyka vagy csirke mellé.
recept,recept fotó,karfiol,brokkoli,burgonya,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Vegetáriánus receptek Laktózmentes Szezon - Karfiol Szezon - Brokkoli Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 400 | gramm | |
burgonya | 1 | kilogramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
karfiol | 600 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
repceolaj | - | ||
só | 3 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsemlemorzsa | 100 | gramm |
Recept
1.
karfiol 600 gramm • brokkoli 400 gramm • só 1 teáskanál
A karfiolt és a brokkolit rózsáira bontjuk. Vizet öntünk rá, sózzuk és gőzben puhára főzzük. Öntsük le a vizet és hagyjuk kihűlni. Ezután finomra törjük.
3.
Öntsük le a vizet a burgonyából, és keverjük össze a karfiollal és brokkolival.
4.
só 2 teáskanál • tyúk tojás 4 darab • majoránna 2 teáskanál • fokhagyma 5 gerezd
Adjunk hozzá sót, tojást, majoránnát és megtisztított, préselt fokhagymagerezdeket. Keverjük össze.
6.
Keverjük össze és hagyjuk állni egy ideig. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis lisztet vagy zsemlemorzsát, ha a tészta túl ritka
8.
....és a másik oldaláról is,
9.
A lepény nem túl zsíros, ezért a tányérra papírtörlő nélkül tesszük, amit általában a lángosnál használunk a felesleges zsiradék felszívására.
Jó étvágyat!