szakacsreceptek.hu

Karfiolos-brokkolis fasírozott sajttal

    

Ízletes zöldség fasírozott sajttal.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Gouda sajt100gramm
brokkoli1darab
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fritőzolaj -
hagyma1darab
karfiol1darab
napraforgó olaj-
rétesliszt4evőkanál
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
¼teáskanál
sütőpor¼teáskanál
tyúk tojás2darab
víz300milliliter
zsemlemorzsa-
zsemlemorzsa4evőkanál
zsírszegény tej 1,5%0.05liter
ételízesítő1teáskanál

1. 

karfiol 1 darab  brokkoli 1 darab

A karfiolt és a brokkolit megmossuk, és apróra vagdaljuk.

2. 

hagyma 1 darab  napraforgó olaj

Apróra vágott hagymát pirítunk olajon.

3. 

víz 300 milliliter

Hozzáadjuk a karfiolt és a brokkolit, egy picit pirítjuk, majd vizet öntünk alá. 20 percig lefedve puhára pároljuk.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 0.05 liter  tyúk tojás 2 darab  rétesliszt 4 evőkanál  zsemlemorzsa 4 evőkanál  Gouda sajt 100 gramm  sütőpor ¼ teáskanál

Egy tálkában tejet, tojást, lisztet, sütőport, zsemlemorzsát és finomra reszelt sajtot keverünk össze.

5. 

Az így elkészített masszát ráöntjük a párolt karfiol-brokkolis keverékre.

6. 

 ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  ételízesítő 1 teáskanál  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál

Sóval, vegetával, borssal, szerecsendióval ízesítjük és jól elkeverjük.

7. 

zsemlemorzsa

A masszából fasírozottakat készítünk, amelyeket zsemlemorzsában megforgatunk.

8. 

fritőzolaj

Forró olajon aranyszínűre sütjük mindkét oldaláról.

9. 

A kész fasírozottakat papírtörlőre helyezzük el.

10. 

Krumplipürével és a kedvenc zöldségünkkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés