szakacsreceptek.hu

Rántott karfiol

    

Egy klasszikus, amely sosem megy ki a divatból.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. Karfiol

víz    karfiol

A karfiolt rózsákra szedjük, folyóvíz alatt megmossuk, berakjuk egy lábasba és 3 dl vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a sót és fedő alatt főzzük. A karfiol egy része a vízben lesz, a másik része pedig párolódik. Használhatunk párolóedényt is. Kb. 10 percig pároljuk. Majd leöntjük a vizet és a karfiolt hagyjuk kihűlni. A gyorsabb kihűlés érdekében szétrakjuk egy tányérra.

Karfiol

2. Bunda

tyúk tojás  olivaolaj  zsírszegény tej 1,5%    finomliszt  zsemlemorzsa

A karfiol mennyisége szerint előkészítjük 1 db felvert tojásból, 1 leveses kanál olíva olajból, 2 leveses kanál tejből és 1/4 teáskanál sóból a folyékony panírt. A karfiolokat meghempergetjük minden oldalról lisztben, belemártogatjuk a tojásos panírba, majd végül meghempergetjük a zsemlemorzsában.

Bunda

3. Sütés

Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, belerakjuk a panírozott karfiolt és minden oldalról aranyszínűre sütjük. Egy mélyebb tálba papírtörlőt helyezünk, majd erre rakjuk rá a rántott karfiolt. A papírtörlő magába szívja a felesleges olajat.

Sütés

4. 

Tatármártással és főtt burgonyával tálaljuk, amelyre egy kis olvasztott vajat öntünk és megszórjuk petrezselyemzöldjével.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés