Rántott karfiol
Egy klasszikus, amely sosem megy ki a divatból.
recept,recept fotó,karfiol,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | - | ||
karfiol | - | ||
olivaolaj | - | ||
só | 0 | ||
tyúk tojás | - | ||
víz | - | ||
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
1. Karfiol
A karfiolt rózsákra szedjük, folyóvíz alatt megmossuk, berakjuk egy lábasba és 3 dl vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a sót és fedő alatt főzzük. A karfiol egy része a vízben lesz, a másik része pedig párolódik. Használhatunk párolóedényt is. Kb. 10 percig pároljuk. Majd leöntjük a vizet és a karfiolt hagyjuk kihűlni. A gyorsabb kihűlés érdekében szétrakjuk egy tányérra.
2. Bunda
tyúk tojás • olivaolaj • zsírszegény tej 1,5% • só • finomliszt • zsemlemorzsa
A karfiol mennyisége szerint előkészítjük 1 db felvert tojásból, 1 leveses kanál olíva olajból, 2 leveses kanál tejből és 1/4 teáskanál sóból a folyékony panírt. A karfiolokat meghempergetjük minden oldalról lisztben, belemártogatjuk a tojásos panírba, majd végül meghempergetjük a zsemlemorzsában.
3. Sütés
Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, belerakjuk a panírozott karfiolt és minden oldalról aranyszínűre sütjük. Egy mélyebb tálba papírtörlőt helyezünk, majd erre rakjuk rá a rántott karfiolt. A papírtörlő magába szívja a felesleges olajat.
4.
Tatármártással és főtt burgonyával tálaljuk, amelyre egy kis olvasztott vajat öntünk és megszórjuk petrezselyemzöldjével.
Jó étvágyat!