szakacsreceptek.hu

Burgonya lepény savanyú káposztával és sampinyon gombával

Burgonya lepény savanyú káposztával és sampinyon gombával

    

A legjobb ízekkel teli burgonya lepény.Mindenkinek ízleni fog.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hagyma 50 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

kovászos káposzta 350 gramm  piros paprika, őrölt 1 teáskanál   ¼ teáskanál  víz 100 milliliter

Adjuk hozzá a káposztát, a paprikát és a sót. Öntsük fel vízzel, keverjük össze és pároljuk 5 percig.

3. 

gomba 350 gramm

A sampinyon gombát megmossuk és szeletekre vágjuk.

4. 

Adjuk hozzá a sampinyon gombát a káposztához, keverjük össze és pároljuk együtt 15 percig.

5. 

finomliszt 1 evőkanál  fokhagyma 1 gerezd

A káposztát szórjuk meg egy kevés liszttel, és keverjük össze, hogy besűrűsödjön. Végül belekeverjük a megtisztított és zúzott fokhagymát.

6. 

burgonya 1250 gramm  hagyma 150 gramm  tyúk tojás 2 darab   1.5 teáskanál  majoránna 2 teáskanál  fokhagyma 4 gerezd  csicseriborsóliszt 75 gramm

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és durvára lereszeljük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a majoránnát, a megtisztított és zúzott fokhagymát és egy kevés lisztet a sűrítéshez (lehet közönséges sima liszt is). Keverjük össze alaposan.

7. 

repceolaj

A burgonya tésztából lepény formákat készítünk és forró olajban kisütjük...

8. 

...mindkét oldalról. A megsült lepényeket egy papír konyharuhára tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.

Jó étvágyat!

burgonya1250gramm
csicseriborsóliszt75gramm
finomliszt1evőkanál
fokhagyma5gerezd
gomba350gramm
hagyma200gramm
kovászos káposzta350gramm
majoránna2teáskanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
repceolaj-
1.75teáskanál
tyúk tojás2darab
víz100milliliter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés