RECEPTEK

Burgonya lepény savanyú káposztával és sampinyon gombával

Burgonya lepény savanyú káposztával és sampinyon gombával

A legjobb ízekkel teli burgonya lepény.Mindenkinek ízleni fog.

recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,gomba,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1250gramm
csicseriborsóliszt75gramm
finomliszt1evőkanál
fokhagyma5gerezd
gomba350gramm
hagyma200gramm
kovászos káposzta350gramm
majoránna2teáskanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
repceolaj-
1.75teáskanál
tyúk tojás2darab
víz100milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 50 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

kovászos káposzta 350 gramm  piros paprika, őrölt 1 teáskanál   ¼ teáskanál  víz 100 milliliter

Adjuk hozzá a káposztát, a paprikát és a sót. Öntsük fel vízzel, keverjük össze és pároljuk 5 percig.

3. 

gomba 350 gramm

A sampinyon gombát megmossuk és szeletekre vágjuk.

4. 

Adjuk hozzá a sampinyon gombát a káposztához, keverjük össze és pároljuk együtt 15 percig.

5. 

finomliszt 1 evőkanál  fokhagyma 1 gerezd

A káposztát szórjuk meg egy kevés liszttel, és keverjük össze, hogy besűrűsödjön. Végül belekeverjük a megtisztított és zúzott fokhagymát.

6. 

burgonya 1250 gramm  hagyma 150 gramm  tyúk tojás 2 darab   1.5 teáskanál  majoránna 2 teáskanál  fokhagyma 4 gerezd  csicseriborsóliszt 75 gramm

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és durvára lereszeljük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a majoránnát, a megtisztított és zúzott fokhagymát és egy kevés lisztet a sűrítéshez (lehet közönséges sima liszt is). Keverjük össze alaposan.

7. 

repceolaj

A burgonya tésztából lepény formákat készítünk és forró olajban kisütjük...

8. 

...mindkét oldalról. A megsült lepényeket egy papír konyharuhára tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés