Burgonya lepény savanyú káposztával és sampinyon gombával
![Burgonya lepény savanyú káposztával és sampinyon gombával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001556/img_hu_4x3/burgonya-lepeny-savanyu-kaposztaval-es-sampinyon-gombaval_00180.jpg)
A legjobb ízekkel teli burgonya lepény.Mindenkinek ízleni fog.
recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,gomba,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Vegetáriánus receptek Laktózmentes Szezonális receptek Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1250 | gramm | |
csicseriborsóliszt | 75 | gramm | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
gomba | 350 | gramm | |
hagyma | 200 | gramm | |
kovászos káposzta | 350 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
repceolaj | - | ||
só | 1.75 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001556/small/IMG_6535.jpg)
2.
kovászos káposzta 350 gramm • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só ¼ teáskanál • víz 100 milliliter
Adjuk hozzá a káposztát, a paprikát és a sót. Öntsük fel vízzel, keverjük össze és pároljuk 5 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001556/small/IMG_6540.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001556/small/IMG_6543.jpg)
4.
Adjuk hozzá a sampinyon gombát a káposztához, keverjük össze és pároljuk együtt 15 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001556/small/IMG_6546.jpg)
5.
finomliszt 1 evőkanál • fokhagyma 1 gerezd
A káposztát szórjuk meg egy kevés liszttel, és keverjük össze, hogy besűrűsödjön. Végül belekeverjük a megtisztított és zúzott fokhagymát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001556/small/IMG_6547.jpg)
6.
burgonya 1250 gramm • hagyma 150 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 1.5 teáskanál • majoránna 2 teáskanál • fokhagyma 4 gerezd • csicseriborsóliszt 75 gramm
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és durvára lereszeljük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a majoránnát, a megtisztított és zúzott fokhagymát és egy kevés lisztet a sűrítéshez (lehet közönséges sima liszt is). Keverjük össze alaposan.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001556/small/IMG_6561.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001556/small/IMG_6563.jpg)
8.
...mindkét oldalról. A megsült lepényeket egy papír konyharuhára tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001556/small/IMG_6565.jpg)
Jó étvágyat!